Beneficiile murăturilor pentru sănătate
De-a lungul secolelor până în prezent, murăturile au fost o sursă de vitamina C în lunile reci, până la apariţia legumelor proaspete.
Articol editat de cristina.rusu, 16 noiembrie 2024, 12:00
Cel mai bun mod de a ne încărca organismul cu vitamine, minerale, probiotice şi enzime este să consumăm alimente fermentate.
Iarna, consumul de legume proaspete scade, ceea ce este normal din cauza unei oferte mai limitate.
Din acest motiv, odată cu răcirea vremii, începe pregătirea salatelor de iarnă, murăturilor şi alimentelor marinate.
Bucătăria tradiţională bulgărească este foarte potrivită pentru sezonul rece, prin consumul de varză murată şi murături.
De-a lungul secolelor până în prezent, acestea au fost o sursă de vitamina C în lunile reci, până la apariţia legumelor proaspete.
Varza murată şi murăturile sunt imunomodulatoare, care îmbunătăţesc răspunsul imun în bolile infecţioase.
Alte beneficii ale alimentelor fermentate sunt conţinutul scăzut de zahăr şi calorii, dar şi conţinutul ridicat de fibre.
Bacteriile benefice din acestea ajută la prevenirea infecţiilor fungice, obezităţii şi diabetului.
Probioticele pe care le conţin menţin sistemul digestiv sănătos, iar consumul lor contribuie la o recuperare mai rapidă în caz de răceală şi gripă.
De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge şi reduc apetitul.
Consumul de alimente fermentate ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. Printre alimentele fermentate benefice se numără varza murată, murăturile, chefirul şi iaurtul.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.