Poșta Română vrea să închirieze oficiile din mediul rural
Numărul de angajaţi a fost redus treptat, în trei ani, cu 4.000 de persoane.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 21 noiembrie 2024, 11:42
Desfiinţarea oficiilor poştale nu este o prioritate pentru Poşta Română, ci mai degrabă o necesitate, deoarece sunt unităţi din anumite zone rurale unde cheltuielile sunt mai mari faţă de veniturile obţinute.
Declarația a fost făcută joi, 21 noiembrie, de directorul general al instituţei, Valentin Ştefan, la Apel Matinal, la RRA.
În mediul rural sunt aproximativ 1.800 de ghişee care sunt ale Poştei sau sunt închiriate de către instituţie şi a căror situaţie trebuie analizată, spune Valentin Ştefan:
Poșta Română nu vinde niciun oficiu poștal, în schimb, într-adevăr, închiriem un număr foarte mare de oficii poștale sau mai bine spus, proprietăți ale Poștei care de ani de zile erau practic abandonate și vrem să le materializăm, să facem bani din ele.
Acolo unde luăm această decizie, o luăm pentru că nu ne trece nimeni pragul sau ne trec foarte, foarte puțini pragul. Avem subunități poștale în mediul rural, care au vânzări de câteva zeci de lei pe lună sau câteva sute de lei pe lună.
Vă puteți imagina că vorbim de un număr de 5-10 clienți pe subunitate.
În medie, pentru ghișeele rurale, Poșta Română are un venit de 1.700 lei, la o cheltuială lunară medie de 8.000 lei, deci discrepanța este foarte, foarte mare. (Valentin Ştefan, directorul Poștei Române)
Numărul de angajaţi a fost redus treptat, în trei ani, cu 4.000 de persoane, ajungând la 21.000 de salariaţi, prin plecări din sistem.
Reţeaua de livrare a Poştei Române, care e formată din poştaşi, din agenţi curieri şi poştali, va rămâne intactă şi se va moderniza şi consolida, a mai spus directorul general Valentin Ştefan.
Ioana Bindea/Radio România
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.