PanCrìCrì, primul panettone cu făină de greieri
În aluat au fost introduşi greieri caramelizaţi îmbrăcaţi în ciocolată.
24 noiembrie 2024, 12:01Primul panettone făcut cu făină de greieri provine din localitatea Pinerolo, aflată la 40 km de Torino şi este produs de Antica Pasticceria Castino, mai exact de maestrul patisier Davide Muro.
PanCrìCrì – În aluat au fost introduşi greieri caramelizaţi îmbrăcaţi în ciocolată.
Cozonacul se numește PanCriCrì, un nume care, aşa cum explică patiseria, „este inspirat de sunetul greierului, uşor de recunoscut și de impact și în același timp scurt și muzical”.
Fondată în 1925 de Giuseppe Castino și Margherita Cleretti, Pasticceria Castino a decis să spargă tiparele cu un produs nemaivăzut până acum:
„Am vrut să ne jucăm cu arome și rețete tradiționale – a explicat Davide Muro – experimentând combinații neobișnuite, propunând ingrediente noi, studiind cum să răspundem nevoilor oamenilor ale căror stiluri de viață sunt în continuă schimbare.”
PanCriCrì este un panettone unic. Făina de greieri este prezentă în 1% din aluatul care nu conține lactoză și are aromă de caise și ciocolată. Untul a fost înlocuit cu ulei de măsline extravirgin, iar o parte din aluat conține și făină clasică. O altă particularitate?
Insectele, importate din Germania, sunt mai întâi rupte, apoi caramelizate și în cele din urmă tăiate în cuburi. Această fază este rezultatul a luni de cercetare și experimentare, având în vedere noutatea totală a unui produs precum făina de greieri. „O alternativă ecologică la alimentele proteice de origine animală, cu un impact redus asupra mediului și o digestibilitate ridicată”, explică patiserul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.