Două dintre cele mai puternice plante împotriva cancerului
Este benefică includerea acestora în meniul nostru, pentru a avea o dietă sănătoasă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 decembrie 2024, 12:00
Ierburile aromatice sunt plante extraordinare, bogate în vitamine, minerale, fitochimice şi antioxidanţi care pot avea o contribuţie esenţială în prevenirea cancerului.
În compoziţia multor ierburi există substanţe cu proprietăţi anti-cancerigene. Este benefică includerea acestora în meniul nostru, pentru a avea o dietă sănătoasă şi pentru a ne proteja de cancer.
Două dintre cele mai puternice plante în acest sens sunt pătrunjelul şi rozmarinul.
Pătrunjelul conţine apigenină, un flavonoid şi antioxidant puternic care joacă un rol esenţial în prevenirea cancerului. Pătrunjelul poate fi consumat în diverse feluri de mâncare – crud, în salate, dar şi în supe, sosuri, marinate.
Rozmarinul este bogat în carnosol, un fitochimic cu capacitatea de a încetini creşterea celulelor canceroase, de a stimula funcţia imunitară şi de a limita producţia de hormoni legaţi de cancer. De asemenea, are efecte antioxidante, conform Institutului American de Cercetare a Cancerului. Rozmarinul este o plantă minunată care poate fi folosită în multe feluri de mâncare, în dressinguri şi marinate. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.