Brânză făcută din cartofi
Noul produs poate fi consumat sub formă de brânză, dar poate fi amestecat și cu diferite produse de înlocuire a cărnii pe bază de plante.
Articol editat de cristina.rusu, 17 decembrie 2024, 12:00
Dat fiind faptul că noul produs a fost primit pozitiv de consumatori, a început producția la fabrică.
Aviko Rixona, o companie olandeză specializată în producția de produse din cartofi uscați a dezvoltat un proces care poate produce un produs special de brânză numit „Cheezz” pe bază de cartofi, folosind tehnologia enzimatică și de fermentație.
Anul trecut, compania a creat un nou produs numit „Potato TexaPure”, care a fost prezentat pentru prima dată la Food Ingredients Frankfurt.
Cartofii reprezintă 98 la sută din acest produs, dar datorită metodei sale speciale de producție, consumul acestuia creează o senzație grasă și cremoasă, în timp ce nu conține sare sau grăsimi adăugate, doar amidon și diverse soluții vegetale.
Noul produs poate fi consumat sub formă de brânză, dar poate fi amestecat și cu diferite produse de înlocuire a cărnii pe bază de plante.
După prezentare, consumatorii l-au primit pozitiv, așa că a început și producția la fabrică a produsului, iar conform producătorilor, consumul este de așteptat să se răspândească rapid.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.