Temperatura corectă la care trebuie depozitate diferite alimente în frigider
În cazul în care frigiderul este supraîncărcat cu alimente, acesta poate înceta să mai funcţioneze corespunzător.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 ianuarie 2025, 12:00
Depozitarea corectă a alimentelor este obligatorie pentru a preveni alterarea acestora. Dacă alimentele sunt păstrate incorect, se pot altera şi pot provoca probleme de sănătate.
În cazul în care frigiderul este supraîncărcat cu alimente, acesta poate înceta să mai funcţioneze corespunzător.
Fructele şi legumele trebuie depozitate la o temperatură cuprinsă între 3 şi 7 grade Celsius, în compartimentele adecvate.
Cremele, plăcintele şi torturile care conţin ingrediente perisabile trebuie păstrate la o temperatură de aproximativ 1 grad Celsius, în timp ce produsele de patiserie fără creme sau umpluturi – la o temperatură de 4-5 grade Celsius.
Carnea, laptele şi preparatele gătite trebuie, de asemenea, păstrate obligatoriu în frigider.
Se consideră că temperatura frigiderului trebuie să fie de +5 grade Celsius, iar cea a congelatorului de aproximativ -18 grade Celsius. Aceste valori sunt ideale pentru conservarea alimentelor.
Chiar dacă alimentele sunt depozitate corect, dacă frigiderul nu este curăţat în mod regulat, pot apărea bacterii periculoase.
Carnea crudă trebuie depozitată în ambalaje bine sigilate, pentru a evita contactul cu alte alimente. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.