Lăptișorul de matcă benefic în sezonul virozelor
Lăptișorul de matcă este extrem de bogat în nutrienţi şi oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Articol editat de cristina.rusu, 14 ianuarie 2025, 12:00
În sezonul virozelor, este important să ne fortificăm sistemul imunitar.
Lăptişorul de matcă este unul dintre cele mai valoroase produse apicole. Este extrem de bogat în nutrienţi şi oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
Iată câteva dintre principalele beneficii ale lăptişorului de matcă:
Îmbunătăţeşte sistemul imunitar – Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.
Creşte energia şi rezistenţa – Consumul de lăptişor de matcă poate îmbunătăţi nivelul de energie şi rezistenţa, ajutând organismul să facă faţă stresului şi oboselii.
Îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea – Unele studii arată că lăptişorul de matcă poate susţine funcţiile cognitive şi poate contribui la îmbunătăţirea memoriei şi concentrării.
Sprijină sănătatea pielii – Lăptişorul de matcă conţine antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi sprijină sănătatea pielii.
Înainte de a începe să-l consumăm, este important avizul unui specialist în sănătate, pentru a ne asigura că nu există contraindicaţii.
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.