Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?
Zaţul de cafea poate fi folosit pentru a preveni alunecarea pe gheaţă
Articol editat de cristina.rusu, 17 ianuarie 2025, 00:00
În lunile de iarnă, ne confruntăm cu multe provocări, printre care străzile şi trotuarele îngheţate.
Cel mai adesea, pentru evitarea formării gheţii şi poleiului, se utilizează sare de mare sau amestecuri chimice speciale, care sunt eficiente, dar nu deosebit de blânde cu anvelopele auto, de exemplu.
Se dovedeşte că mai există o posibilitate de dezgheţare, la îndemână pentru oricine şi gratuită – zaţul de cafea, care poate fi folosit cu succes în condiţii de iarnă pentru a topi gheaţa mai repede, fiind asemănătoare cu sarea din acest punct de vedere.
Dar, spre deosebire de sare, nu are niciun efect negativ asupra tălpilor încălţămintei, solului şi plantelor pe care poate cădea.
Zaţul de cafea acţioneaza în mod asemănător cu sarea, absorbind căldura solară, dar în cantităţi mai mari datorită culorii sale închise şi ajutând astfel la topirea mai rapida a gheţii.
De asemenea, face ca trotuarul să fie mai puţin alunecos.
Dacă dorim să îl folosim, trebuie mai întâi să-l uscăm şi să nu îl păstrăm umed, deoarece este foarte probabil să se mucegăiască.
Astfel, vom avea mereu la îndemână zaţ de cafea, atunci când gheaţa ne va lua prin surprindere.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.