Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale
Edamame, o legumă bogată în nutrienţi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 ianuarie 2025, 12:00
Edamame sau soia verde este un aliment popular în bucătăria asiatică. Pe lângă gustul său, această legumă a devenit cunoscută la nivel global datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind bogată în nutrienţi, proteine şi aminoacizi esenţiali de care corpul nostru are nevoie.
Sunt o sursă excelentă de proteine vegetale pentru vegetarieni şi vegani. De asemenea, sunt ideale în dieta persoanelor care fac sport şi au nevoie de mai multe proteine pentru recuperarea după antrenamente.
Pe lângă proteine, edamame conţine vitamine şi minerale importante, precum vitamina K, acid folic, fier, calciu şi magneziu. Vitamina K este esenţială pentru sănătatea oaselor şi sistemului circulator, iar acidul folic este important pentru sănătatea sistemului nervos şi pentru dezvoltarea corectă a fătului în timpul sarcinii.
Edamame conţine şi antioxidanţi, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să protejeze celulele de daune. De asemenea, sunt bogate în fibre alimentare, care îmbunătăţesc digestia şi favorizează menţinerea unei greutăţi sănătoase.
Consumul de edamame poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.