Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului
Un studiu publicat în revista "Cancer Research".
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 ianuarie 2025, 12:00
Brânzeturile maturate, precum cheddar, parmezan, brie, brânză albastră, gouda şi unele tipuri de mozzarella, pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului.
Ciupercile, produsele din soia şi legumele au un efect similar. Toate acestea conţin substanţa benefică numită spermidină.
Un studiu publicat în revista „Cancer Research” indică faptul că spermidina poate preveni fibroza şi cancerul hepatic, oprind replicarea celulelor deteriorate.
Spermidina poate creşte speranţa de viaţă cu 25%. Această descoperire i-a determinat pe cercetători să ia în considerare crearea unui supliment alimentar pe bază de spermidină.
Medicii consideră că preferinţa faţă de varietatea de brânzeturi contribuie la prelungirea vieţii locuitorilor din anumite regiuni ale Franţei şi Italiei, protejând ficatul şi alte organe de dependenţa excesivă de vin.
Consumul de brânză creşte, de asemenea, nivelul colesterolului bun – lipoproteinele de înaltă densitate, care protejează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice.
În plus, brânza şi laptele întăresc masa osoasă, furnizând oaselor calciul esenţial. Persoanele care evită aceste alimente riscă să aibă oase fragile. Cu toate acestea, atunci când se discută despre beneficiile alimentelor sănătoase, medicii subliniază că este important ca o persoană să aibă un stil de viaţă moderat şi sănătos. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.