Ce se întâmplă cu trotinetele electrice abandonate pe domeniul public?
Sun anumite reguli pe care le-a impus Primăria Cluj-Napoca pentru firmele care dețin trotinetele electrice:
Articol editat de Andreea Leonid, 21 ianuarie 2025, 11:19
Peste 2.500 de trotinete electrice, lăsate în spații nepotrivite pe domeniul public, au fost ridicate anul trecut de Poliția Locală Cluj și RADP.
Ce se întâmplă cu aceste mijloace de transport ne-a dezvăluit marți, 21 ianuarie, la Radio Cluj, viceprimarul Dan Tarcea:
Dan Tarcea: Aceste trotinete pot să fie ridicate contra cost de la RADP, ca și în cazul ridicării unei mașini, iar în cazul în care nu se ridică aceste trotinete de către firmă le vom scoate la vânzare.
Am și avut o licitație de scos la vânzarea acestor trotinete electrice, iar în cazul în care nu se cumpără atunci o să le dăm la REMAT pentru distrugere. Trotinetele trebuie să fie lăsate doar în anumite spații.
Sigur că nu este obligația celui care folosește trotineta să o lase acolo ci este obligația firmei ca să meargă pe traseu și să le ia, dacă sunt lăsate în anumite stații improprii. Au o perioadă de 120 de minute pentru a le putea ridica și de a putea să le pună în stațiile corespunzătoare, pentru că trotinetele nu pot fi lăsate la trecerile de pietoni, la intersecții, acolo unde trotuarul are sub 2 metri, pentru că obturează traficul pietonal, nu trebuie să fie lăsate lângă perete pentru că acolo poate să împiedice persoanele nevăzătoare să treacă.
Deci, sunt câteva reguli pe care le-am impus în această zonă.
Andreea Leonid
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.