Merişorul, un superaliment pentru o sănătate de fier
Merişoarele roşii sunt renumite şi pentru proprietăţile lor medicinale.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 februarie 2025, 12:00
Merişorul roşu, cunoscut ştiinţific sub denumirea de Vaccinium vitis-idaea, este o plantă fructiferă care creşte în regiunile nordice ale lumii. Acestea fac parte din familia Ericaceae şi sunt înrudite cu afinele.
Planta este perenă şi se dezvoltă, de obicei, pe soluri acide din zonele împădurite şi stâncoase.
Merişoarele roşii pot fi consumate proaspete, dar sunt adesea folosite pentru a prepara feluri dulci sau sărate, precum şi sucuri, gemuri şi compoturi.
Din punct de vedere nutriţional, merişoarele sunt bogate în vitaminele C şi K, acid folic, potasiu şi fibre alimentare. Acestea conţin, de asemenea, antioxidanţi care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, sprijinind sănătatea inimii şi a sistemului imunitar.
Merişoarele roşii sunt renumite şi pentru proprietăţile lor medicinale. În medicina tradiţională, acestea sunt utilizate pentru tratarea diverselor afecţiuni, cum ar fi infecţiile urinare, problemele gastrointestinale şi inflamaţiile.
Acest fruct gustos şi sănătos poate fi inclus într-o dietă variată, oferind nu doar un gust unic, ci şi numeroase beneficii pentru sănătate. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.