Vederi încântătoare din trecutul litoralului la Cinema Arta
O privire panoramică care naște nostalgii...
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 februarie 2025, 14:00
Cei care și-au petrecut copilăria sau tinerețea pe litoralul românesc în anii 60 și 70 vor fi cu siguranță interesați de evenimentul pe care cinema Arta ni-l propune joi, 6 februarie de la ora 18:00.
”Vederi încântătoare” este un demers de cercetare început în urmă cu 10 ani de un grup de arhitecți, iar acum proiectul se reia și se completează cu o serie de proiecții de filme documentare realizate de la sfârșitul anilor 50 și până la sfârșitul anilor 70. O privire panoramică care naște nostalgii despre care am stat de vorbă cu Alina Șerban, curatoarea evenimentului. Puteți asculta interviul aici:
Cu ocazia evenimentului de la Cinema ARTA se lansează și noua ediție a publicației „Vederi încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ’60–’70”.
Prezentare a publicației va fi însoțită de un program de filme documentare de arhivă.
Volumul oferă o investigație a poziției extraordinare pe care proiectul litoralului românesc al Mării Negre l-a avut în practica arhitecturală a anilor 1960 și ’70.
„Vederi încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ’60–’70” este publicată în seria Architecture Book Series a P+4 Publications și este concepută și editată de Alina Șerban, în asociere cu Kalliopi Dimou și Sorin Istudor, iar designul îi aparține lui Radu Manelici.
Prima ediție a fost realizată în 2015 pentru a acompania expoziția omonimă găzduită în 2014 la Sala Dalles, Muzeul Național de Artă Contemporană, București, iar ediția a doua, revizuită de Alina Șerban, Ștefania Ferchedău și Radu Manelici, este publicată în cadrul unui proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.
Doina Borgovan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.