Căpşunile ajută la combaterea cancerului şi colesterolului crescut
Căpşunile nu sunt doar gustoase, ci şi foarte utile pentru sănătate, deoarece sunt pline de nutrienţi şi antioxidanţi.
![Căpşunile ajută la combaterea cancerului şi colesterolului crescut Căpşunile ajută la combaterea cancerului şi colesterolului crescut](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2025/02/capsuni-850x479.jpg)
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 februarie 2025, 12:00
Profilul nutriţional al căpșunilor joacă un rol crucial în abordarea problemelor cauzate de stres şi de alimentaţia deficitară. Consumându-le, ne putem susţine în mod natural sănătatea generală. Cercetările ştiinţifice evidenţiază potenţialul căpşunilor ca putere nutriţională.
Bogate în vitamina C şi polifenoli, s-a dovedit că reduc colesterolul LDL, nivelul glucozei din sânge, rezistenţa la insulină şi alţi factori de risc asociaţi cu bolile cronice.
Concentraţia de vitamina C din căpşuni depăşeşte chiar şi portocalele. Vitamina în sine este utilă pentru sănătatea pielii şi proprietăţile sale antioxidante, care sunt derivate din flavonoide precum antocianine şi polifenoli.
Acestea protejează celulele de deteriorarea oxidativă şi inflamaţii. Acidul elagic pe care îl conţin aceste fructe are proprietăţi anticancerigene, ceea ce înseamnă că „suprimă creşterea celulelor canceroase”. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.