Mâncarea franciscanilor în farfuriile clujenilor
Un bistrou clujean i-a invitat pe gurmanzi să guste câteva dintre aceste rețete.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 martie 2025, 14:32
O părticică din cultura gastronomică a Ardealului de acum 300 de ani a fost încapsulată în volumul Mâncarea Franciscanilor. Este o versiune modernă, bogat ilustrată, a unei colecții de rețete strânse la mănăstirea franciscană din Șumuleu Ciuc în anii 1690, publicată în română, maghiară și engleză.
Iar un bistrou clujean i-a invitat pe gurmanzi să guste câteva dintre aceste rețete. Anca Brășfălean a aflat povestea manuscrisului de la unul dintre editorii cărții, cu ce provocări s-a confruntat cheful care a pregătit cina și cum au gustat rețetele participanții:
Anca Brășfălean
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.