Intervenţii în situaţii de urgenţă între România şi Ungaria
În trei ani se va construi un centru de pregătire în Bihor.

Articol editat de Andrada Ștefănescu, 7 aprilie 2025, 16:59
La Băile Felix, în judeţul Bihor, s-a lansat luni, 7 aprilie, un proiect care vizează consolidarea intervenţiei transfrontaliere în situaţii de urgenţă între România şi Ungaria, prin antrenamente comune, dezvoltarea infrastructurii şi a unui cadru operaţional comun.
În trei ani se va construi un centru de pregătire în Bihor, o celulă de gestionare a situaţiilor de urgenţă în Satu Mare, două centre de antrenament pentru intervenţia la inundaţii, respectiv la furtuni în Ungaria.
Generalul de brigadă Sorin Caba, inspector-şef al ISU „Crişana” Bihor: Proiectul TERES este foarte important pentru instituția noastră, deoarece aduce, prin obiectivele pe care le urmărește, facilități noi și completează capacitatea de pregătire a inspectoratului în domeniul profesional.
Va fi al patrulea proiect de acest gen realizat prin fonduri europene prin proiecte transfortaliere și urmărește în final realizarea cadrului profesional de pregătire atât pentru militarii pe care îi avem în momentul de față, cât și pentru personalul care va intra în viitor în instituția noastră.
Valoarea proiectului se ridică la 11 millioane de euro, din care 7,2 milioane reprezintă finanţare europeană prin Programul Interreg România-Ungaria, transmite corespondentul Radio România.
Stelian Radu Cacuci/RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.