Ecumenismul Luminii – Bucuria Paștelui dincolo de confesiuni
Sărbătoarea Paștelui rămâne un puternic liant al spiritului creștin, indiferent de confesiune!

Articol editat de Carmen Sas, 18 aprilie 2025, 00:00
Într-o perioadă în care lumea pare tot mai fragmentată, sărbătoarea Paștelui rămâne, iată, un puternic liant al spiritului creștin, indiferent de confesiune.
Ecumenismul Luminii – Bucuria Paștelui dincolo de confesiuni – Astăzi, în Vinerea Mare, vă propunem un dialog al colegului nostru Alin Pop, cu istoricul Mircea Gheorghe Abrudan – cercetător științific, profesor, doctor în istorie, doctor în teologie ortodoxă.
Un dialog despre ecumenismul trăit la nivel de om simplu, despre acea comuniune ce se naște în sufletul fiecărui credincios, dincolo de dogme, documente sau sinoade. Un dialog despre bucuria Învierii, simțită deopotrivă de ortodocși, catolici sau protestanți și despre puterea universală a salutului „Hristos a înviat!” – o mărturisire care transcende granițele confesionale și ne aduce, măcar o dată pe an, împreună.
Pornind de la simbolistica Luminii de înviere, istoricul și cercetatorul Mircea Gheorghe Abrudan ne propune și o temă de reflecție: ”De ce, în cultura noastră, Lumina Învierii primită din altar, de la preot, are, parcă, o valoare mult mai mare pentru creștinul de rând, în comparație cu cea „modernă”, adusă cu avionul din Țara Sfântă, de la Ierusalim?”
Un interviu despre credință, tradiție și umanitate realizat de Alin Pop cu istoricul și cercetatorul Mircea Gheorghe Abrudan.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.