Metabolismul este afectat dacă nu luăm micul dejun
Potrivit experţilor în sănătate, micul dejun este cea mai benefică masă pentru sănătate.

Articol editat de cristina.rusu, 21 aprilie 2025, 12:00
O alimentaţie sănătoasă este esențială pentru menţinerea unei stări de sănătate bune. Totuşi, la fel de important este şi momentul în care servim masa.
Potrivit experţilor în sănătate, micul dejun este cea mai benefică masă pentru sănătate. Multe persoane sar peste micul dejun din cauza programului matinal încărcat, ceea ce poate dăuna semnificativ organismului.
Dar de ce este micul dejun atât de necesar?
Nutriţioniştii au explicat că de obicei, majoritatea oamenilor dorm câteva ore după cină, corpul lor rămânând fără hrană timp de 7-8 ore. Se creează o senzaţie de foame care trebuie ameliorată printr-o masă de dimineaţă. Micul dejun asigură suficientă energie şi stimulează metabolismul.
Dezavantajele omiterii micului dejun:
Lipsa nutrienţilor: Experţii avertizează că omiterea micului dejun în mod regulat poate duce la deficienţe de nutrienţi, cu efecte negative asupra sănătăţii.
Creşterea nivelului de zahăr din sânge: Dacă nu luăm micul dejun, nivelul glicemiei poate creşte, mai ales dacă mâncăm târziu după-amiaza. Prin urmare, începerea zilei cu o masă sănătoasă reduce riscul de diabet şi complicaţiile asociate.
Metabolism lent: Lipsa micului dejun poate afecta negativ metabolismul. Specialiştii susţin că omiterea micului dejun încetineşte metabolismul, ceea ce înseamnă arderea unui număr mai mic de calorii.
Imunitate scăzută: Săritul peste micul dejun poate slăbi sistemul imunitar. Intervalul de 7-8 ore între cină şi micul dejun poate începe să afecteze celulele, dacă nu se serveşte masa de dimineaţă.
În concluzie, începerea zilei cu un mic dejun nutritiv este esenţială pentru menţinerea sănătăţii generale.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.