Foto: Andrea Piacquadio/ Pexels Ne vom referi, de fapt, la a nu fi sedentar. Fiecare om, in cursul unei zile, se mișcă mai mult sau mai puțin....
Foto: Vie Studio/Pexels Astăzi vom vorbi despre pseudocereale. Acestea sunt ierburi care sunt folosite în același mod ca și cerealele....
Cerealele sunt o grupă de plante din a cărei componență fac parte: grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul, meiul, orezul, hrișca. Ele...
Foto: Mati Michael food blogger/Foodiesfeed Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în...
Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în formă de păstăi. Plantele conțin o...
Astăzi vom vorbi despre Sărbătoarea Paștelui. Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care...
Astăzi vom vorbi despre alegeri sănătoase în ceea ce privește meniul pentru zilele de sărbătoare ce vor urma. În mod tradițional, fiecare...
Foto: Karolina Grabowska, de la Pexels Astăzi vom vorbi despre leguminoase. Familia leguminoaselor este cea mai importantă familie din cadrul...
Ciupercile au o valoare nutritivă ridicată. Conțin o cantitate semnificativă de proteine vegetale. De asemenea sunt bogate în vitamine: A,...
Astăzi vom vorbi despre legume folosite foarte des în bucătărie pentru prepararea salatelor. Acest grup cuprinde castraveții și...
Astăzi vom continua discuția despre efectele benefice ale plantelor de la care folosim cu precădere frunzele. Așa cum am mai spus, aceste...
Astăzi vom vorbi despre legume cu efect curativ puternic și anume: ceapă, praz și usturoi. Toate trei au fost întrebuințate ca remedii...
Astăzi vom vorbi despre starea de bine, în mod special despre bucurie. Zilele de sărbătoare sunt binevenite în viața noastră care, pentru...
În viața noastră există foarte multe ocazii de a sărbători, de a ne bucura împreună cu cei dragi. Sărbătorii Nașterii Domnului i se dă...
Astăzi continuăm discuția despre valoarea nutritivă și curativă a unor legume rădăcinoase. Acest tip de legume se recomandă pentru...
Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă și curativă a unor legume rădăcinoase. Acest tip de legume se recomandă datorită...
Postul, adică abținerea de la anumite alimente pentru o perioadă de timp, reprezintă un mod foarte bun de menținere a sănătății. Se...
Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă a cărnii. Carnea este formată, în cea mai mare parte, din țesut muscular. Proteinele reprezintă...
Lactatele sunt alimente cu valoare biologică ridicată, fiind deosebit de importante pentru hrana omului. Ele sunt surse bogate de proteine,...
Vitamina D Astăzi vom vorbi despre vitamina D sau calciferol. Razele ultraviolete ale soarelui determină producerea vitaminei D în grăsimile...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B9. Acidul folic sau vitamina B9, vitamina M sau folacina, este o vitamină importantă din grupa B. A fost...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B5, denumită și acid pantotenic sau pantotenat de calciu. Este cea mai răspândită vitamină, fiind...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B3 pe care o întâlnim sub diferite forme chimice: acidul nicotinic sau nicotinamidă. Vitamina B3 este...
Astăzi vom vorbi despre vitamina A, o vitamină liposolubilă. Pentru a fi absorbită eficient este necesară prezența mineralelor și a...
Astăzi vom vorbi despre seleniu si potasiu. Este ultimul episod din seria pe care am dedicat-o mineralelor. Seleniul are rol complex în...
Organismul uman conține 2-3 g de zinc. Acest mineral este aproape în întregime intracelular. Gradul de absorbție este foarte variat și depinde...
Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc. 99% din calciul din organism este depozitat în schelet sub formă...
Astăzi vom vorbi despre minerale. Aportul în minerale al alimentelor este important deoarece organismul are nevoie de acestea. Fiecare aliment...
Astăzi vom vorbi despre apă. Să fi fost apa cel dintâi leac al omului? Fără apă există viață? De fapt, apa este remediul la care omul...
Angelica Sebe Astăzi vom continua discuția despre lipide și vom vorbi despre colesterol. Colesterolul are trei funcții importante:...
Astăzi vom vorbi despre glucide, fibre alimentare și rolul lor în nutriție. Glucidele au în special rol energetic. Ele asigură mai mult de...
Proteinele sunt componente de bază ale tuturor celulelor vii. Viața și funcțiile vitale ale organismului sunt influențate de proteine....
Alimentația corectă este una dintre cele mai importante părți ale păstrării stării de bine. Alimentele reprezintă un factor indispensabil...