O populară destinație pentru petrecerile zgomotoase, capitala cehă cu 1,3 milioane de locuitori dorește acum să rupă tradiția și să...
Foto: Pixabay Berea este mai benefică pentru imunitate decât iaurtul, chefirul, brânza și alte produse lactate fermentate, conform oamenilor de...
În Cehia, a început să se producă bere folosind apa extrasă din aer. Tehnologia a fost testată de fabrica de bere Radegast. În medie, pentru...
Foto: Darlene Alderson, de la Pexels Berea este obţinută prin fermentarea incompletă a extractului apos de malţ de orz cu adaos de hamei şi...
Fasolea este printre alimentele preferate în bucătăria bulgară. Cu această leguminoasă putem pregăti o serie de mâncăruri, între care...
Foto: Vrije Universiteit Brussel Vrije Universiteit Brussel (VUB) a instalat o microbraserie, o microbrutărie și o microciocolaterie în campusul...
Foto: Pexels Potrivit specialiştilor de la Institutul Canadian pentru Cercetarea Sănătăţii Populaţiei, consumul de bere creşte semnificativ...
Cam departe ar trebui să mergeţi pentru asta: mai exact până în Japonia, unde o fabrică de bere a găsit metoda aceasta pentru a-şi face...
Foto: Pixabay Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri despre bere, pe care nici măcar împătimiţii acestei băuturi nu le...
Foto: Pixabay Bere ca la bunica acasă! Iniţiativa a fost imaginată în scop terapeutic, dar berea, comercializată sub numele de Oma şi Opa...
Foto: Pixabay Poliţia religioasă din Nigeria a distrus aproape patru milioane de sticle de bere în oraşul Kano din nordul ţării. Mulţimile...
Oamenii care trăiau în urmă cu aproximativ 9.000 de ani în sudul Chinei au învăţat să producă bere din plante cultivate, potrivit...
Foto: Branimir Lambaša/Pixabay Sunetul desfacerii unei băuturi carbogazoase, urmat de fâsâitul caracteristic, nu poate fi marcă...
Fabricile de bere germane au fost forțate să arunce berea nevândută, motiv pentru care au cerut ajutor financiar statului, în perioada în...
Foto: Th G/Pixabay Consumul de bere și arahide ajută la refacerea după antrenamentele solicitante, susțin cercetătorii de la Universitatea...
Iordan Cenkov din oraşul bulgăresc Sliven este un producător de tipuri interesante de bere, dintre care unele sunt probabil unice - cu usturoi...
Foto: facebook Busch Cele mai multe idei ciudate vin din America. Dacă sunt bune sau proaste, doar posteritatea poate să decidă. Nu trebuie deci...
Nutriţioniştii îi avertizează pe consumatorii de bere în legătură cu pericolele acestei băuturi, din cauza a două ingrediente extrem de...
Hameiul din care se prepară berea este benefic pentru creier, deoarece poate îmbunătăţi concentrarea şi poate accelera procesul de gândire....
Unele alimente sunt atât de nesănătoase încât nutriţioniştii nu recomandă consumul lor. Experţi în nutriţie au întocmit un clasament al...
Mexicul ar putea rămâne fără bere din cauza sistării producţiei, pe fondul pandemiei de coronavirus Industria berii din Mexic a avertizat...
Consumul moderat de bere creşte semnificativ şansele longevităţii, conform unui studiu, publicat recent în "Age and Ageing". Concluziile se...
Noi cercetări indică faptul că un consum zilnic de cantităţi mici de bere favorizează creşterea longevităţii. Autorii unui studiu de...
Este un lucru în general cunoscut că în Antichitate, berea era pregătită de femei. Cu toate acestea, doamnele nu au abandonat industria...
Ca în fiecare vară, terasele sunt locurile preferate de foarte mulți dintre sătmărenii care doresc să se relaxeze. Dacă terasele amenajate...
A durat mai mult de 220 de ani, dar ordinul călugărilor de la Abaţia Grimbergen, producători ai unei renumite beri medievale adoptate de...
Orz, drojdie, apă şi hamei, aceasta este reţeta uneia dintre cele mai celebre băuturi în toată lumea. Berea este sărbătorită în fiecare an...
Este una din cele mai vechi băuturi din lume, chiar şi babilonienii aveau reguli despre cum trebuie să fie o bere bună. Astăzi, 3 august,...
Berea este preferată de mulţi oameni, însă, în afară de faptul că este o băutură plăcută şi cu efect răcoritor vara, ea are multiple...
Arheologii au descoperit echipamente antice pentru fabricarea berii şi pâinii în situl Edfu din Egipt, aflat la 600 km sud de Cairo şi care a...
Biologii americani de la Universitatea din Oregon au descoperit în bere ingredientul xanthohumol, conţinut în hamei, care poate servi drept...
Cel mai rapid mod de răcire a berii calde este să punem sticlele într-o găleată cu gheață, peste care presărăm sare. Metoda a fost...
Consumul a două halbe de bere ar fi un "medicament" mai eficient pentru atenuarea durerii decât paracetamolul, susţine un studiu realizat de...
Sportivii ar trebui să consume bere și arahide, susţine cercetătorii. Consumul de bere și arahide ajută la refacerea după antrenamentele...
Distracția e cuvântul cheie zilele acestea la Sibiu. În centrul orașului, unul din cele mai frumoase târguri din această perioadă, Cibinfest,...
Oamenii de ştiinţă din Italia au descoperit că o bere consumată zilnic poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare cu circa...
Timp de trei zile, bistriţenii vor avea parte de multă bere, preparate tradiţionale bavareze, concursuri cu premii, muzică şi alte...
Românii vor mânca de 1 Mai mici cât pentru o lună, potrivit reprezentanţilor din industria cărnii, care estimează un consum de 30 de milioane...
Crăciunul a fost asociat cu băuturile festive încă din ultimii ani ai Imperiului Roman, fiecare naţiune care îl sărbătoreşte având propria...