Multe persoane obișnuiesc să se culce noaptea târziu, de obicei, la ora 24:00 noaptea, sau chiar 1:00 dimineața, ori mai târziu. La...
A fost întocmit clasamentul alimentelor care pot provoca îmbătrânirea prematură. De asemenea, au fost enumerate alimentele care dăunează...
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Columbia din New York, enervarea, chiar și pentru doar câteva minute, poate altera funcționarea...
Toate acestea cresc probabilitatea bolilor cardiovasculare. Medicii au enumerat şase produse care vor ajuta la evitarea acestei afecţiuni...
Servus, bun găsit la Hacking Work News, eu sunt Ioana Szabo și vin cu veștile care te duc la serviciu, nu la scârbiciu. Peste jumătate dintre...
Foto: Jane Doan/Pexels Cinci alimente consumate la micul dejun reduc riscul de boli cardiovasculare. Ovăzul este printre cele mai sănătoase...
Jumătate dintre decesele din România au drept cauză bolile cardiovasculare, iar în anul 2021 o persoană din patru se afla în evidenţa...
Organizația Mondială a Sănătății (OMS ) a afirmat recent că îndulcitorii nu sunt eficienți pentru controlul greutății pe termen lung și...
Numărul tinerilor cu factori de risc cardiovascular este în creșetere și a ajuns aproape egal cu cel al persoanelor în vârstă cu un astfel...
Rezultatele cercetărilor privind proprietăţile speciale ale ardeiului iute au fost prezentate la sesiunile ştiinţifice ale Asociaţiei...
Foto: Jane Doan/Pexels Mulți oameni se tem să mănânce ouă în fiecare zi. Însă oamenii de știință au dovedit că consumul acestui aliment...
Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare va avea, de luna viitoare, un compartiment de Chirurgie Cardiovasculară. Astfel, pacienții vor...
Un studiu al Unității de Epidemiologie Nutrițională a Universității Miguel Hernández (UMH) din Elche indică faptul că un consum obișnuit...
Asociaţia Americană pentru boli cardiovasculare şi-a revizuit recomandările pentru durata ideală a somnului. Oamenii de ştiinţă au...
Foto: Trang Doan, de la Pexels Consumul ouălor reduce riscul de boli cardiovasculare şi accident vascular cerebral, deoarece cresc colesterolul...
Contrar opiniei potrivit căreia floricelele de porumb dăunează sănătăţii, aceste delicioase gustări, preparate acasă şi consumate în mod...
Consumul zilnic de brânză de vaci grasă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, a declarat doctorul în științe...
Bolile cardiovasculare continuă să fie principala cauză de mortalitate și morbiditate la nivelul Uniunii Europene. În România, rata de...
22,8% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au fost deloc la medic anul trecut. Sunt datele unui studiu realizat online de Coaliţia...
Oamenii de ştiinţă au descoperit că brânzeturile precum cheddar, brie şi parmezan conţin spermidină chimică, o substanţă care scade...
Consumul de orez este asociat cu un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, indică rezultatele unui studiu publicat în revista...
Alimente importante pentru o bună funcţionare a inimii. Potasiul este vital pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la...
Obezitatea este influenţată cel mai mult de stilul de viaţă, şi nu de predispoziţia genetică, potrivit unui studiu publicat în revista...
Cercetătorii din SUA susţin că infometarea poate avea efecte benefice asupra organismului. Oamenii de ştiinţă americani susţin că...
”Caravana cu Medici”, o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie...
Cercetătorii susţin că există o legătură între zonele în care este plasată grăsimea la femei, după menopauză, şi probabilitatea ca...
Investiţiile din acest an din domeniul sănătăţii vor înregistra o creştere importantă de 65%, a anunţat la Baia Mare ministrul...
Un ou consumat zilnic poate reduce riscul de atac cerebral. Cercetătorii americani au efectuat un nou studiu, pentru a determina dacă ouăle...
Premieră medicală naţională la Sibiu: un pacient de 77 de ani, căruia nu i se mai dădeau şanse de supravieţuire, a fost tratat de un...
Specialiştii de la Universitatea din Kiel, Germania, au analizat datele a trei milioane de persoane, colectate între 1970 şi 2017, şi au...
De când nu v-aţi mai plimbat în picioarele goale prin iarbă sau nisip? Ne-am gândit că, fiind perioada concediilor, am putea apela la acest...
Cele mai multe decese în urma bolilor cardiovasculare din România sunt înregistrate în judeţul Satu Mare. La fiecare 30 de minute un român...
Unii dintre crenvurştii pe care îi găsim în comerţ conţin aproape jumătate din cantitatea de sare pe care o putem consuma zilnic, pe suta...
Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile, au un risc mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu...
Faptul că un animal de companie îmbunătăţeşte sănătatea şi buna dispoziţie este un lucru cunoscut atât de cercetători, cât şi de...
Marea Britanie este țara cu cel mai înalt nivel de obezitate din Europa Occidentală, rata acestei boli crescând mai rapid decât în oricare...
Munca pe timp de noapte creşte riscul de a dezvolta diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Acest tip de program provoacă şi tulburări de...
Bolile cardiovasculare pot fi prevenite mai eficient printr-o nutriție adecvată, decât prin administrarea de statine, susţin experții...
Atenție la câte ore stați zilnic pe scaun! Durata statului pe scaun nu este atât de importantă pentru sănătate, cât durata de timp în...
Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei? Pentru a avea o inimă sănătoasă, în special pe perioada toamnei, este...
Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia, în urma unor studii, că marea ne oferă numeroase beneficii, acționând ca un remediu perfect...
Frecventarea asiduă a saunei ar exercita un efect protector împotriva riscului de demenţă, susţine un studiu realizat de cercetători finlandezi...
Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea...
Un studiu publicat în revista "Circulation" demonstrează că persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi au un câine trăiesc mult mai...
Ceaiul şi cafeaua prelungesc viaţa, deoarece reduc compușii din sânge care cresc inflamaţia şi pot provoca boli cardiovasculare. Cofeina...
Parodontoza sau boala gingiilor este o patologie caracterizată în principal prin inflamarea și sângerarea gingiilor. Boala determină distrugerea...
Potrivit cercetătorilor britanici, consumul de nuci aduce numeroase beneficii. Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un consum zilnic...
Persoanele cu un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă au "iluzia protecţiei" pe care o oferă statinele (medicamente folosite pentru reducerea...
Alcoolul ucide în fiecare an 3,3 milioane de persoane la nivel mondial. Băuturile alcoolice ajută la eliminarea stresului, susțin...
Sfecla roșie este una dintre cele mai populare legume, denumită pe bună dreptate "superaliment". Ea este bogată în vitamina B, fier, magneziu,...