Consumul de orez violet a fost asociat cu un risc redus de apariţie a diferitelor boli. Acest tip de orez este cultivat în principal în părţile...
A fost întocmit clasamentul alimentelor care pot provoca îmbătrânirea prematură. De asemenea, au fost enumerate alimentele care dăunează...
Experţii în nutriție ne avertizează în legătură cu contraindicaţiile şi precauţiile consumului de struguri. Ei susţin că există persoane...
O dietă alimentară bazată în mare parte pe alimente ultraprocesate poate răpi ani din viaţă. Un studiu recent arată că persoanele care...
Foto: Pexels Un studiu amplu a constatat că administrarea unor cantităţi excesive de vitamina B - niacină - poate duce la un risc crescut de...
Foto: Cojanu Alexandru/Pexels Durerile de spate pot fi cauzate de diverse afecțiuni, dintre care unele nu au legătură cu coloana vertebrală:...
Un nou studiu a stabilit că participanții care au mâncat mai mult de jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi și-au redus riscul de...
Nivelurile ridicate de colesterol pot fi un factor declanşator pentru bolile de inimă. După statine, cel mai eficient mod de a reduce...
Colesterolul crescut poate provoca boli de inimă şi accident vascular cerebral, dacă este netratat. Chiar şi creşterea uşoară a valorilor...
Foto: Amar Preciado/Pexels Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brigham Young din Utah au descoperit o modalitate neobişnuită de a scădea...
Românii din zonele rurale au o nouă șansă să-și îmbunătățească starea de sănătate. Alianţa Pacienţilor Cronici din România...
Imagine de StockSnap de la Pixabay Statul mult timp pe scaun în timpul lucrului este posibil să provoace dureri în tot corpul şi rigiditate în...
Dr.Eric Stahl, medic cardiolog la Staten Island University Hospital, subliniază că un nivel mare de colesterol creşte semnificativ riscul de...
Foto: Radio Cluj Oamenii care mănâncă nuci în prima tinerețe și la vârstă mijlocie au șanse mai mari de a îmbătrâni sănătoși,...
O caravană medicală organizată în mediul rural a relevat că populația de la sate suferă de obezitate, este predispusă bolilor...
Este adevărat că ouăle conţin cantităţi mari de colesterol. De asemenea, este adevărat că nivelul crescut al colesterolului din sânge...
Multe persoane preferă un mic dejun compus din bacon şi cârnaţi, serviţi cu omletă, dar aceste alimente sunt bogate în sodiu şi grăsimi...
Vremea caldă este un test sever pentru persoanele cu hipertensiune arterială și alte patologii ale sistemului cardiovascular. Cardiologul Nana...
Activităţile casnice zilnice, cum ar fi spălatul vaselor, grădinăritul şi gătitul pot reduce riscul de boli de inimă, indică rezultatele...
Oamenii de ştiinţă chinezi au efectuat un studiu privind efectele benefice ale ceaiului verde asupra sistemului cardiovascular. Deoarece bolile...
Cercetătorii care participă la al II-lea Forum pentru Inovarea brânzei cu lapte desfășurat la Oviedo (Spania) au respins stigmatizarea...
Zgomotul din trafic și poluarea aerului pot declanșa insuficiența cardiacă, au descoperit oamenii de știință danezi. Potrivit ''Journal of...
Foto: Myriams-Fotos /Pixabay Numărul persoanelor cu hipertensiune arterială s-a dublat la nivel mondial, în ultimele trei decenii. Potrivit...
Cercetătorii de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, au identificat cel mai bun mod de a prepara cafeaua, pentru a reduce riscul apariţiei...
Vitamina D este una dintre cele mai importante, însă deseori şi una dintre cele mai subestimate vitamine din corpul uman. Această vitamină...
Lipsa somnului poate creşte riscul de atac de cord, de accident vascular cerebral şi de alte leziuni cardiace şi cerebrale, potrivit unui studiu...
Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, oamenii tind să îşi aleagă, inconştient, parteneri a căror speranţă de viaţă este...
Nevoia de somn depinde de vârsta noastră biologică. Între 18-64 de ani, avem nevoie de circa 7-9 ore de somn pe noapte. Peste vârsta de 65...
Omiterea micului dejun poate fi fatală pentru mulți oameni, deoarece astfel se dublează riscul de ateroscleroză, ceea ce face ca pereții...
Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse...
Consumul de avocado ajută la combaterea sindromului metabolic, precum şi la reducerea riscului unor afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi...
Un somn de doar 30 de minute în timpul zilei îmbunătățește satisfacția față de viață și productivitate. Durata somnului trebuie să...
Îngheţata poate provoca boli de inimă, susţin cercetătorii americani, care au realizat un studiu în acest sens. Consumul excesiv de...
Consumul de ardei iute (chili) s-a dovedit a fi legat de creşterea longevităţii cu 13%, dar şi de reducerea mortalităţii din cauza bolilor de...
Iubitorii fructelor de mare trăiesc mai mult decât consumatorii de carne, arată rezultatele unei cercetări efectuate, timp de 16 ani, de...
Femeile care locuiesc sub acelaşi acoperiş cu soacrele lor sunt de trei ori mai expuse riscului de a suferi de boli de inimă, indică rezultatele...
Turmenicul este un condiment medicament folosit în bucătăriile continetului asiatic. Cu proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale,...
Un pahar de suc de grepfrut, băut zilnic, previne apariţia bolilor de inimă. Este concluzia unui studiu publicat recent în American Journal of...
Cunoscute încă din antichitate pentru efectul lor anticancerigen, energizant şi leac pentru boli de inimă şi oase, boabele de soia au început...
Legătura între ţigări şi bolile de plămâni, bolile arteriale, atacurile de inimă şi atacurile cerebrale este bine confirmată de...
Femeile diagnosticate cu diabet de tip 1 au un risc sporit de a muri din cauza altor boli, comparativ cu bărbaţii care suferă de aceeaşi boală,...