Ceaiul de tei este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, fiind indicat persoanelor care se luptă cu stresul cronic,...
O dietă care nu conţine cantitatea necesară de grăsimi este dăunătoare corpului uman, spune medicul rus Irina Baranova, care citează...
Foto: Pixabay Acest condiment care ne încălzește nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, ci și vindecă organismul. În antichitate era...
Foto: kei photo/Pexels Cardiologul Iuri Piksha ne spune care sunt cele trei grupe de alimente pe care, dacă le excludem din dietă, garantat ne...
Seminţele de chia sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, dar abia recent au devenit cunoscute ca un superaliment, fiind bogate în nutrienţi...
Nivelurile ridicate de colesterol pot fi un factor declanşator pentru bolile de inimă. După statine, cel mai eficient mod de a reduce...
Foto: cottonbro studio/Pexels O dulceață care să scadă colesterolul? Cu siguranță sună uimitor. Dar adevărul este că există o dulceață...
Ouăle crude trebuie depozitate în frigider, deoarece îşi pierd rapid proprietăţile, însă cum procedăm în cazul ouălor fierte? Nu este...
Experţii susţin că principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale sunt vasele fragile ale creierului. Uzura lor naturală este favorizată...
Ouăle sunt extrem de benefice pentru sănătate și ar trebui să le acordăm mai multă prioritate în dieta noastră. Află mai multe despre...
Ciupercile, cu zeci de mii de soiuri în întreaga lume, sunt un aliment cu o valoare nutritivă foarte mare, fiind cea mai cunoscută sursă de...
Foto: Adina Voicu /Pixabay Consumul de portocale reduce riscul degenerării maculare, o boală oculară care provoacă pierderea progresivă a...
Consumul regulat al unui fruct de sezon protejează vasele de sânge și inima de deteriorare. Desigur, nu este un leac, dar reduce riscul de boli....
Foto: RitaE/Pixabay Consumate corect, fructele devin o sursă excelentă de vitamine și minerale pentru organism, iar acest lucru ajută la...
Știați că anumite alimente protejează arterele de colesterol, ținându-le în același timp sănătoase și curate? Expertul în cardiologie...
Sucul de roșii poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului la persoanele cu risc de boli de inimă. La această concluzie au...
Dr.Eric Stahl, medic cardiolog la Staten Island University Hospital, subliniază că un nivel mare de colesterol creşte semnificativ riscul de...
O caravană medicală organizată în mediul rural a relevat că populația de la sate suferă de obezitate, este predispusă bolilor...
Este adevărat că ouăle conţin cantităţi mari de colesterol. De asemenea, este adevărat că nivelul crescut al colesterolului din sânge...
Includerea nucilor în dietă poate rezolva problemele legate de kilogramele în plus, are efecte benefice asupra inimii, creierului, rinichilor...
Varza albă este cu siguranţă prezentă în bucătăria fiecărei gospodine. Experţii susţin că un consum regulat al acestei legume...
Dieta scandinavă scade colesterolul şi zahărul din sânge, chiar dacă nu duce la pierderea în greutate, potrivit unui studiu al unei echipe...
Activităţile casnice zilnice, cum ar fi spălatul vaselor, grădinăritul şi gătitul pot reduce riscul de boli de inimă, indică rezultatele...
Foto: Wikipedia Consumul de seminţe de schinduf, denumit şi fân grecesc sau sfindoc, ajută la reducerea nivelului de colesterol, informează...
Cercetătorii de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, au identificat cel mai bun mod de a prepara cafeaua, pentru a reduce riscul apariţiei...
Astăzi vom vorbi despre dietoterapie. Prin dietoterapie se înțelege prevenirea și tratamentul bolilor prin adoptarea unei alimentații bazate...
Cofeina blochează depozitarea celulelor adipoase în organismul nostru, la această concluzie a ajuns un grup de oameni de știință din cadrul...
Un medic specialist în cardiologie, terapeutul Svetlana Zubailova a specificat ce produse ar trebui să consume o persoană pentru a-şi întări...
Consumul moderat de slănină de porc cu usturoi ajută la creșterea gradului de inteligență și te ajută să scapi de kilogramele în plus....
Două mere pe zi protejează împotriva infarctului miocardic „Un măr pe zi îl ține pe medic departe” este un cunoscut proverb englez....
Un nivel crescut al colesterolului în tinereţe presupune un risc mare de atac de cord sau atac cerebral. Ceretătorii au afirmat că tinerii în...
Citricele pot fi considerate fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Lămâile, lime-ul, portocalele, grapefruit-ul, mandarinele...
Oul este unul din cele mai comune alimente. Este ieftin, bogat în proteine şi versatil. Cu toate acestea, oul are şi o parte întunecată, din...
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo au evidenţiat beneficiile sucului de roşii, care ajută la scăderea hipertensiunii...
Mai puţin de o persoană din zece consumă zilnic suficiente fibre, potrivit unui studiu al OMS. O comisie a Organizaţiei Mondiale a...
Marea Britanie este țara cu cel mai înalt nivel de obezitate din Europa Occidentală, rata acestei boli crescând mai rapid decât în oricare...
Fie că îl facem pe cont propriu sau suntem ajutați de un specialist în domeniu, mereu auzim vorbindu-se de importanța sportului atunci când...
Are gust fantastic şi efecte uimitoare pentru sănătate. Aşa poate fi descris pe scurt sparanghelul - o plantă mai puţin consumată la noi în...
Consumul zilnic de usturoi contribuie la întărirea imunităţii și ne ajută să menținem inima sănătoasă, au anunțat cercetătorii...
Ciupercile sunt bogate într-o varietate de substanțe nutritive și au puţine calorii. În afară de faptul că sunt gustoase și sănătoase,...
Din luna septembrie 2016, românii îşi vor putea face acasă, rapid, opt dintre cele mai frecvente analize medicale. O companie medicală...
Zmeura este atât de benefică, încât datorită proprietăților sale, poate distruge celulele canceroase. Aceste fructe au proprietăţi...
Câteva erori, aparent minore, precum consumul de alimente sau administrarea unor medicamente înainte de efectuarea analizelor medicale, sunt...
Specialistul dietetician Pınar Kural Enç, din Turcia, a arătat că ţelina este un aliment preţios ca aurul, datorită beneficiilor sale, de la...
În 1996, la o conferinţă organizată în Viena, Comisia Internaţională a Oului (International Egg Commission) a anunţat că “sărbătoarea...
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România apreciză că practica de a menţiona lipsa colesterolului pe eticheta uleiurilor, este...