Consumul de orez violet a fost asociat cu un risc redus de apariţie a diferitelor boli. Acest tip de orez este cultivat în principal în părţile...
Foto: Jane Doan/Pexels Cinci alimente consumate la micul dejun reduc riscul de boli cardiovasculare. Ovăzul este printre cele mai sănătoase...
Boala coronariană a inimii (CHD), adesea numită boală arterială coronariană, este o cauză principală de deces la nivel mondial. Apare atunci...
Foto: Cats Coming/Pexels Dieta perfectă pentru persoanele în vârstă include fibre, legume, fructe, seminţe, peşte şi carne slabă. Fibrele...
Caisele şi-au câştigat pe deplin faima în calitate de fruct cu multe beneficii pentru sănătate. Originea lor este necunoscută - conform unor...
Foto: Adina Voicu /Pixabay Consumul de portocale reduce riscul degenerării maculare, o boală oculară care provoacă pierderea progresivă a...
Foto: Pexels Nutriționista Daria Rusakova ne avertizează că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate și omletă la micul dejun. Un mic...
Dovleacul nu este doar delicios, ci are şi multe beneficii pentru sănătate, fiind sărac în calorii şi bogat în fibre. O porţie de 200 de...
Varza albă este cu siguranţă prezentă în bucătăria fiecărei gospodine. Experţii susţin că un consum regulat al acestei legume...
Foto: Klaus Beyer/Pixabay Cerealele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, de aceea specialiştii recomandă consumul lor...
Nutriţionistul ucrainean, Ludmila Gonciarova, a prezentat o listă cu cele mai indicate alimente pentru creşterea imunităţii, alimente, care...
Foto: skeeze/Pixabay Indiferent dacă sunt cartofi copți, fierți sau prăjiți, îi consumăm în cantități foarte mari. Având în vedere...
Consumul de usturoi prelungeşte viaţa, deoarece fibrele pe care le conţine cresc numărul bacteriilor "bune". Acestea înlocuiesc bacteriile...
Datorită conţinutului său de vitamine, minerale, proteine și carbohidrați și fără niciun fel de grăsime, ştevia este alături de spanac şi...
Există fructe şi legume care au o putere antiinflamatoare aproape magică. Dacă le incluzi în dieta ta obişnuită, burtica ta deveni...
Pe perioada verii dieta trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete, cu conținut caloric redus. Carnea, precum și produsele lactate...
Tărâțele de grâu conțin cea mai mare cantitate de fibre care îți potolesc rapid senzația de foame, dar în acelasi timp îți...
Curmalele întăresc imunitatea şi ajută la reducerea colesterolului rău. Fluorul pe care îl conţin protejează dinții de carii, iar seleniul...
Caperele- muguri ce ne oferă sănătate Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră aţi folosit la preparea sosurilor, a salatelor, a...
Dieta alimentară cu un conţinut crescut de fibre prelungeşte viaţa, indică un nou studiu la care au participat peste un milion de...
Cu siguranţă mulţi dintre noi apreciem murăturile.Conservate corect, legumele îşi păstrează suficente proprietăţi nutritive iar mirodeniile...