Comuna Șinteu, din județul Bihor, a devenit în acest weekend un adevărat magnet pentru iubitorii de tradiții și gastronomie autentică. Aici,...
Invitatul lui Dan Moșoiu la Serile Radio Cluj este Mircea Groza, cunoscutul arheolog culinar sălăjean, realizatorul rubricii săptămânale...
Emilian Larionesei a lăsat deoparte muzica, pentru a găti... Are 30 de ani, a studiat la Academia de Muzică din Cluj-Napoca dar, în timpul...
La sfârșitul acestei săptămâni, în organizarea Asociației SZMISZ Sighetu Marmației va avea loc o seară gastronomică dedicată...
”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului” este cel mai recent proiect al Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației. Este unul care...
Muzeul Satului din Sighet organizează în această vară o serie de activități dedicate tuturor celor care iubesc gastronomia...
La finalul primului semestru din acest an universitar, 16 studenți de la Facultatea de Protecție a Mediului din Oradea au organizat o expoziție...
Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației derulează în această perioadă proiectul Maramureș GastroEtnoArt, un proiect care își propune...
Foto: Alan Robb /Pixabay Frumusețea e în ochii privitorului, așa spune un proverb. Asta am constatat și eu în acest weekend, când am fost la...
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, în calitate de partener de...
Muzeul Maramureșan Gastronomia autentică din Maramureș este subiectul unui nou proiect derulat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmatiei....
Foto: RitaE/Pixabay Gastronomia de top nu e niciodată ieftină, în fond priceperea şi ingredientele de calitate îşi au preţul lor. Dar ce...
Foto: guillermomuro00/Pixabay Un restaurant cu o stea Michelin nu oferă pur şi simplu mâncare, ci o adevărată experienţă gastronomică. Dar...
Foto: Engin_Akyurt/Pixabay Dacă tot am deschis cutia Pandorei și am discutat despre organizare de evenimente, am zis să abordăm un subiect nou,...
La Castelul Banffy de la Bonțida, arhitecți și oameni de artă din Europa sunt invitați să propună proiecte moderne, care să păstreze aerul...
Palatul Brukentahl din Avrig anunță noul meniu de sezon, pe care bucătarii fostei Reședinte de Vară a baronului Samuel von Brukenthal l-au...
Acesta a fost anunțul prin care Diane Dodd, președinta Institutului Internațional de Gastronomie a precizat faptul că Sibiul poate fi...
Căruia dintre noi nu i s-a întâmplat ca, atunci când servim masa la vreun restaurant, să fim nevoiți să ameliorăm gustul mâncării cu...
S-a dat startul înscrierilor la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului "Vânătoare la ceaun" care va avea loc în 27 iunie la Băile...