Foto: Andrea Piacquadio/ Pexels Ne vom referi, de fapt, la a nu fi sedentar. Fiecare om, in cursul unei zile, se mișcă mai mult sau mai puțin....
Foto: Vie Studio/Pexels Astăzi vom vorbi despre pseudocereale. Acestea sunt ierburi care sunt folosite în același mod ca și cerealele....
Cerealele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, de aceea specialiştii recomandă consumul lor zilnic. Nutriţioniştii sunt...
Foto: Klaus Beyer/Pixabay Cerealele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, de aceea specialiştii recomandă consumul lor...
Cerealele sunt o grupă de plante din a cărei componență fac parte: grâul, secara, orzul, ovăzul, porumbul, meiul, orezul, hrișca. Ele...
Foto: Mati Michael food blogger/Foodiesfeed Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în...
Foto: Devanath /Pixabay Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în formă de păstăi....
Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în formă de păstăi. Plantele conțin o...
Astăzi vom vorbi despre alegeri sănătoase în ceea ce privește meniul pentru zilele de sărbătoare ce vor urma. În mod tradițional, fiecare...
soia Astăzi vom continua discuția despre leguminoase. Caracteristic acestei familii sunt fructele în formă de păstăi. Plantele conțin o...
Foto: Karolina Grabowska, de la Pexels Astăzi vom vorbi despre leguminoase. Familia leguminoaselor este cea mai importantă familie din cadrul...
Astăzi vom continua discuția despre nuci și semințe. Acestea trebuie să facă parte din dieta noastră zilnică. Sunt o sursă ideală de...
migdale Astăzi vom continua discuția despre nuci și semințe. Așa cum am mai spus, acestea trebuie să facă parte din dieta noastră...
Astăzi vom vorbi despre nuci și semințe. Acestea trebuie să facă parte din dieta noastră zilnică. Sunt o sursă ideală de energie și...
Măslinul este un arbore care poate face fructe timp de mai bine de 1000 ani. Plantații de acum 500 ani sunt încă pe rod, în zonele...
Astăzi vom vorbi despre legume folosite foarte des în bucătărie pentru prepararea salatelor. Acest grup cuprinde castraveții și...
Astăzi vom continua discuția despre efectele benefice ale plantelor de la care folosim cu precădere frunzele. Așa cum am mai spus, aceste...
Cruciferele sunt legume bogate în betacaroten, acid folic, vitamina C, potasiu și fibre. Au efecte curative demne de luat în seamă, de aceea...
Astăzi începem să vorbim despre beneficiile consumului de crucifere. Efectele curative ale acestor legume au fost studiate îndelung, iar...
Astăzi vom vorbi despre legume cu efect curativ puternic și anume: ceapă, praz și usturoi. Toate trei au fost întrebuințate ca remedii...
Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă și curativă a unor vegetale. Avocado este un aliment bogat în potasiu. De asemenea conține...
Astăzi vom vorbi despre starea de bine, în mod special despre bucurie. Zilele de sărbătoare sunt binevenite în viața noastră care, pentru...
În viața noastră există foarte multe ocazii de a sărbători, de a ne bucura împreună cu cei dragi. Sărbătorii Nașterii Domnului i se dă...
Foto: skeeze/Pixabay Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă și curativă a altor legume rădăcinoase. Acest tip de legume sunt recomandate...
Astăzi continuăm discuția despre valoarea nutritivă și curativă a unor legume rădăcinoase. Acest tip de legume se recomandă pentru...
Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă și curativă a unor legume rădăcinoase. Acest tip de legume se recomandă datorită...
Postul, adică abținerea de la anumite alimente pentru o perioadă de timp, reprezintă un mod foarte bun de menținere a sănătății. Se...
Astăzi vom vorbi despre detoxifiere. În practica de fiecare zi, adesea întâlnesc persoane care nu pot rezolva probleme de sănătate, deși...
Astăzi vom vorbi despre dietoterapie. Prin dietoterapie se înțelege prevenirea și tratamentul bolilor prin adoptarea unei alimentații bazate...
Astăzi vom continua seria de rubrici dedicate importanței consumului de legume și fructe. Fructele sunt alimente de origine vegetală...
Astăzi vom începe o serie de rubrici dedicate importanței consumului de legume și fructe. Legumele sunt alimente cu o largă utilizare în...
Astăzi vom vorbi despre valoarea nutritivă a cărnii. Carnea este formată, în cea mai mare parte, din țesut muscular. Proteinele reprezintă...
Lactatele sunt alimente cu valoare biologică ridicată, fiind deosebit de importante pentru hrana omului. Ele sunt surse bogate de proteine,...
Astăzi vom vorbi despre vitamina K, denumită și menadionă. Este o vitamină solubilă în grăsimi. Există trei tipuri de vitamina K. Dintre...
Vitamina E sau tocoferol, solubilă în grăsimi, este depozitată în ficat, țesutul adipos, în inimă, mușchi, testicule, uter, sânge, în...
Vitamina D Astăzi vom vorbi despre vitamina D sau calciferol. Razele ultraviolete ale soarelui determină producerea vitaminei D în grăsimile...
Astăzi vom vorbi despre vitamina C sau acidul ascorbic. Ea nu este sintetizată de organismul uman, de aceea trebuie procurată din alimente. În...
Astăzi vom vorbi despre biotină, acidul para-aminobenzoic și vitamina P. Acestea sunt componente ale grupului de vitamine B și sunt importante...
Astăzi vom vorbi despre colină și inozitol. Acestea sunt componente ale grupului de vitamine B. Au efect sinergic, adică cooperează la...
Vitamina B12, numită și cobalamină sau cianocobalamină, este un compus ce conține elemente minerale esențiale, cum ar fi cobaltul. Este...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B9. Acidul folic sau vitamina B9, vitamina M sau folacina, este o vitamină importantă din grupa B. A fost...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B6. Aceasta se mai numește și piridoxină. Este un compus solubil în apă care a fost descoperit în anii...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B5, denumită și acid pantotenic sau pantotenat de calciu. Este cea mai răspândită vitamină, fiind...
Astăzi vom vorbi despre vitamina B3 pe care o întâlnim sub diferite forme chimice: acidul nicotinic sau nicotinamidă. Vitamina B3 este...
Foto: captură video Vitamina B2 sau riboflavina a fost inițial izolată din lapte, în anul 1879, primind denumirea de lactoflavină, apoi din...
Complexul vitaminic B cuprinde toate vitaminele din grupa B, dar și vitamina H numită biotină, acidul para-aminobenzoic sau PABA, colina și...
Astăzi vom vorbi despre vitamina A, o vitamină liposolubilă. Pentru a fi absorbită eficient este necesară prezența mineralelor și a...
Foto: Maklay62,Pixabay Vitaminele sunt substanțe organice fără valoare energetică proprie, dar necesare bunei funcționări a...
Astăzi vom vorbi despre seleniu si potasiu. Este ultimul episod din seria pe care am dedicat-o mineralelor. Seleniul are rol complex în...
Organismul uman conține 2-3 g de zinc. Acest mineral este aproape în întregime intracelular. Gradul de absorbție este foarte variat și depinde...