Cel mai bun mod de a ne încărca organismul cu vitamine, minerale, probiotice şi enzime este să consumăm alimente fermentate. Iarna,...
Vitamina C din portocalele şi lămâile uşor necoapte atinge concentraţia maximă, iar pe măsură ce creşte conţinutul de zahăr din fructe,...
Alimentația nesănătoasă poate duce la creșterea riscului de îmbolnăvire, iar copiii în perioada de creștere sunt vulnerabili la...
glanda tiroidă Un sistem imunitar puternic este esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi protejarea împotriva infecţiilor şi diverselor...
Căpşunile sunt unul dintre cele mai delicioase şi benefice fructe pe care le putem consuma. Sunt bogate în vitamine, minerale şi...
Căpşunile nu sunt doar gustoase, ci şi foarte utile pentru sănătate, deoarece sunt pline de nutrienţi şi antioxidanţi. Căpşunile sunt...
Conopida se distinge de alte tipuri de varză prin compoziţia sa biochimică foarte complexă. De exemplu, în ceea ce priveşte conţinutul de...
Pe lângă faptul că sunt delicioase, perele sunt benefice pentru sănătate. Acest fruct este plin de minerale precum potasiu, cupru, fosfor,...
Foto: Pixabay În afară de formă şi culoare, ardeii graşi diferă şi prin valoarea lor nutritivă şi proprietăţile benefice. Sunt în...
Aportul de vitamina C are numeroase beneficii pentru organismul nostru şi poate reduce riscul apariţiei a 11 tipuri de cancer, indică...
Ardeii roşii bulgăreşti se numără printre produsele extrem de utile pentru creier. Micronutrienţii care protejează vasele de sânge sunt...
În lunile mai reci, avem tendinţa de a ne hrăni mai puţin sănătos, însă primăvara este bine să profităm de primele fructe şi legume...
Oamenii de ştiinţă susţin că apa cu lămâie are nenumărate beneficii pentru organism şi este recomandată în fiecare zi, cu o jumătate de...
Foto: Free-Photos /Pixabay Combinația de cafea cu lămâie este neobișnuită, dar se dovedește a fi incredibil de sănătoasă, cu multe...
Laptele de iapă are o compoziție asemănătoare cu laptele matern uman. Bogat în lactoză, conține relativ puține grăsimi și o cantitate...
Foto: FotoshopTofs /Pixabay Nutriționistul Marina Apletaeva, alergolog şi imunolog, a făcut câteva recomandări cu privire la alimentele care...
Astăzi vom vorbi despre vitamina C sau acidul ascorbic. Ea nu este sintetizată de organismul uman, de aceea trebuie procurată din alimente. În...
Un pahar de apă cu lămâie consumat dimineaţă, înainte de micul dejun, are efecte uimitoare asupra organismului, oferindu-i energie, un tonus...
Citricele pot fi considerate fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Lămâile, lime-ul, portocalele, grapefruit-ul, mandarinele...
Vitamina C se numără printre principalele vitamine din organism, iar una dintre cele mai importante funcţii pe care le îndeplineşte este...
Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei...
Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, ci şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat...
Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse...
Ridichea, morcovul, dovleceii pot prezenta pericol pentru sănătate din cauza nivelul ridicat de nitrați pe care îl pot conţine. Specialiștii...
Kiwi este extrem de bogat în vitamina C şi alte vitamine şi minerale benefice, fiind de numit "fructul sănătăţii". Unii îl numesc...
Scorbutul, o boală care se dezvoltă în cazul unei deficienţe acute de vitamina C, este fatală dacă nu este tratată. În trecut, această...
Nutriționiștii ne recomandă să consumăm iarna supe calde A venit iarna, perioadă în care ziua este mai scurtă, iar noaptea mai lungă,...
Măceșele au multiple beneficii și sunt recomandate în special în perioada rece a anului datorită cantității mari de vitamina C. Pe lângă...
Trebuie să includem portocalele în alimentaţia noastră zilnică pe timp de iarnă. Portocalele sunt parfumate, savuroase, delicioase, iar...
A trecut şi Revelionul, suntem care de care mai obosiţi , unii dintre noi avem şi dureri de cap. Vinul a fost bun dar poate am băut cam mult....
Produsele naturiste sunt de multe ori folosite atunci când medicamentele nu își fac efectul sau când răceala nu mai trece. Printre rețetele...
Potrivit cercetătorilor chinezi, care au efectuat recent un studiu, includerea în dietă a unor cantități importante de legume cum ar fi...
Infecțiile tractului urinar provoacă stări extrem de neplăcute și dureri acute. Acestea pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață...
Cu siguranţă în plimbările pe care le-aţi făcut prin pădure aţi admirat fructele scoruşului de munte, un arbore ce crește în zonele...
Murele nu sunt numai unele dintre cele mai gustoase fructe de pădure. Ele conţin nutrienți care oferă numeroase substanțe utile pentru...
Păpădia este un vestitor al primăverii care împodobește pajiștile și grădinile, dar care şi vindecă numeroase afecţiuni. Toate...
În loc de calciu, se recomandă fulgii de ovăz. Chiar dacă suplimentul de la farmacie conţine toate mineralele de care oasele au nevoie în...
Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume. Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la...
În afară de gustul şi mirosul plăcut, lamâia este cunoscută drept unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C. Proprietăţile sale...
Când vorbim despre citrice, imediat ne ducem cu gândul la vitamina C, care se găseşte din belşug în aceste fructe. Citricele stimulează...
Socul este un adevărat panaceu al medicinei naturiste încă din Evul Mediu, cu acțiune diuretică, de eliminare a toxinelor din organsim pe cale...
Adevărate depozite de vitamina C, măceşele sunt fructe ce pot fi recoltate în acesta perioadă. Măceşul sau Rosa Canina este un arbust...