De la piftie şi sarmale, la julbord sau la deserturile delicioase din Lisabona, The Guardian a realizat un top 10 al tradiţiilor culinare de...
sursa foto: pixabay.com Este postul Crăciunului și ai rămas fără inspirație? :-) Ți-am pregătit niște sugestii de mâncăruri...
O pâine bogată în proteine, aminoacizi şi cu un conţinut scăzut de clorură de sodiu a fost creată de Institutul de Criobiologie şi...
Oamenii de ştiinţă spanioli au avertizat că efectul şemineelor asupra sănătăţii este comparabil cu cel al minelor şi...
Mai întâi au fost inventate fructe avocado fără sâmbure, iar acum a venit rândul bananelor cu coaja comestibilă. O fermă japoneză...
În fiecare zi, mii de bomboane sunt consumate în întreaga lume. Acestea sunt cu siguranţă dulcele preferat nu numai de copii, dar şi de...
Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă...
Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra...
Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă...
Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...
Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei...
Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea...
Se numeşte "durian", provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai detestat fruct...
Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare...
Aproape jumătate dintre belgieni (44%) afirmă că au redus consumul de carne, pe parcursul anului trecut, potrivit unei anchete online...
Mulţi dintre noi am observat că stomacul nostru vorbeşte. În special când burta ne este goală. Limbajul său nu este greu de tradus: el...
Indiferent de numărul de factori externi, cum ar fi emisiile nocive provenite de la instalaţiile de încălzire, fumatul şi consumul excesiv...
Biologii americani de la Universitatea din Oregon au descoperit în bere ingredientul xanthohumol, conţinut în hamei, care poate servi drept...
Schimbarea anotimpurilor provoacă anumitor persoane o stare numită depresie sezonieră. Brusc, acestea devin nefericite, au schimbări de...
Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziţie o pleiadă întreagă de vitamine, minerale şi...
Ciocolata neagră poate fi eficientă în combaterea hipertensiunii arteriale, susţin specialiştii britanici. Simptomele hipertensiunii...
Uleiul de peşte şi uleiul de floarea-soarelui pot provoca inflamarea ficatului cauzând cancer, susţin cercetătorii spanioli după un...
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că laptele integral măreşte nivelul colesterolului "bun" din sânge,...
Consumul de alimente bogate în grăsimi nesaturate şi cu un conţinut ridicat de calorii stimulează apariţia bolii Alzheimer, una dintre cele...
Ştiaţi că ciocolata neagră stimulează sănătatea creierului şi a inimii? Cât de bună este memoria dumneavoastră şi cât de uşor sau...
Somnul de după-amiază energizează organismul la fel ca şi cafeaua, însă fără efectele secundare ale stimulentului, cum ar fi dependenţa...
Doriţi să aveţi un sistem imunitar de invidiat? Deutsche Welle vă oferă câteva sfaturi în acest sens. 1. Diversitate și culoare:...
Stilul de viaţă sănătos şi dietele nu au nicio influenţă în ceea ce priveşte îmbătrânirea. Specialiştii au demonstrat că se...
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Californiei din Los Angeles, compusul curcumin conţinut în condimente îmbunătăţeşte...
Un grup de cercetători din China şi Marea Britanie a constatat că diabetul şi nivelul de zahăr din sânge sunt asociate cu tulburări...
Tot ce este mai mai bun într-un fruct se află înăuntrul său, dar şi în coaja sa, şi de aceea este bine ca ele să fie consumate cu...
Ouăle reduc nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială şi ajută la scăderea în greutate, susţine nutriţionistul britanic...
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că un consum excesiv de sare în mod regulat provoacă modificări ale sistemului imunitar in...
Mulţi oameni nu pot începe ziua de lucru fără o ceaşcă de cafea sau ceai negru. Însă, dacă din anumite motive, cofeina trebuie să fie...
Iarna, toată lumea bea mai mult ceai decât în mod obişnuit. După ce consumăm o cană cu ceai fierbinte şi aromat, specialiştii ne...
Philip Stanforth, profesor de medicină sportivă la Universitatea din Texas, a descoperit modalitatea de a pierde rapid în greutate şi, ca...
Cercetătorii de la Universitatea din Bonn, Germania, au stabilit în urma unor noi cercetări că «dieta Occidentală», alimentaţia de tip...
Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că iaurtul pe bază de broccoli previne şi dă rezultate în vindecarea cancerului de...
Scorțișoara este un condiment perfect pentru lunile de iarnă, chiar dacă este disponibilă pe tot parcursul anului. Scorțișoara are o...
Includerea cafelei negre în regimul alimentar poate ajuta la lupta cu kilogramele în plus, afirmă studii internaţionale. Efectul benefic...
Femeile pot combate depresia de iarnă cauzată de zilele scurte şi mohorâte printr-un ceai din coji de banane. Aproximativ 150.000 de...
Ochiuri, fierte sau omletă, ouăle reprezintă cel mai popular mic dejun din lume. Ele conţin fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor, şi...
Guvernul elvețian a interzis practica culinară care constă în punerea de homari vii în apă clocotită, adăugând că aceştia vor fi...
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sri Venkateswara din India au descoperit cum poţi să slăbeşti, consumând chiar şi alimente cu un...
Exerciţiile fizice ajută combaterea îmbătrânirii sistemului cardiovascular şi reduc riscul de deces prematur mai mult decât...
Menţinerea unei cantităţi suficiente de vitamina D în organism este importantă nu numai pentru sănătatea fizică, ci şi pentru cea...
Consumul de alcool afectează ADN-ul celulelor stem, favorizând apariţia cancerului, relevă un studiu britanic Consumul de alcool produce o...
Berea şi ciocolata, inamicii dietelor de slăbit ale ambelor sexe Oamenii încep în medie 189 de diete de slăbit într-o viaţă, însă...
Alcoolul dăunează sănătăţii. Nu este un secret pentru nimeni că un consum frecvent de băuturi alcoolice ascunde o serie de riscuri pentru...
Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe nutritive, mărul are proprietăţi terapeutice asupra organismului uman. Substanţele...