Există alimente care nu au termen de valabilitate, deoarece nu se strică niciodată. Pe recipientele sau pungile în care se află alimentele...
Alimentele fericirii - fructele cu coajă lemnoasă şi ciocolata Unele dintre cele mai gustoase produse pe care trebuie să le consumăm pentru a...
Morfina a transformat medicina. Graţie acestei substanţe, oamenii au putut deţine controlul asupra propriilor dureri şi s-au putut supune...
Cel mai în vârstă bărbat din lume este indonezianul Mbah Goto. El are 145 de ani şi s-a născut în 1870. Bătrânul susţine că a început...
Ochelarii de soare trebuie schimbaţi după doi ani, deoarece razele ultraviolete afectează lentilele în timp, scăzând protecţia UV. Fără un...
Lipsa prietenilor este mult mai nocivă decât fumatul, susţin cercetătorii de la Universitatea Harvard. Persoanele care nu au prieteni îşi...
Lavanda este sursa celui mai popular ulei esențial. Acest lucru se datorează capacității sale de a calma tensiunea, de a dezinfecta pielea şi de...
Alimentația nesănătoasă și activitatea fizică redusă reprezintă un factor important în creșterea excesului de greutate și apariţia...
Visul oricărei persoane care doreşte să slăbească este de a arde calorii fără efort. Oamenii de ştiinţă britanici susţin că acest...
Un studiu internaţional la care au luat parte peste 131.000 de persoane, dintre care 85.000 de femei şi 46.000 de bărbaţi, a urmărit impactul...
Noi cercetări sugerează faptul că este posibil ca riscul de cancer la sân, pentru femeile care urmează o terapie de substituţie hormonală...
Una dintre cele mai grele misiuni ale părinţilor este să le ofere copiilor hrană sănătoasă, de calitate şi să-i convingă pe aceştia să o...
Beneficiile magiunului de prune sunt multiple: conţine zahăr natural, neprelucrat şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de...
Bananele la micul dejun nu sunt indicate într-o dietă de slăbit, deşi sunt săţioase şi ţin de foame până la orele prânzului. Crudul...
În cadrul unui studiu, răul de maşină a fost asociat cu răspunsul creierului la senzaţia de otrăvire. Cercetătorii au afirmat că atunci...
Fumatul poate fi una dintre cauzele accidentului vascular cerebral Oamenii de ştiinţă finlandezi susţin că politicile şi mesajele anti-tutun...
Veganismul este foarte periculos pentru sănătate Veganismul este adesea cauza principala a declanşării unor tulburări de alimentație, a...
Bananele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului pe termen lung. Bananele, care sunt un depozit de calciu şi potasiu...
Sfecla roşie consumată în stare crudă este un superaliment pentru corp. Pe cât de banală pare, pe atât de mulţi nutrienţi esenţiali...
A mai rămas puţin până vine toamna, dar până atunci este bine să ţinem cont de câteva sfaturi care ne vor ajuta să ne antrenăm pe timp...
Compuşii chimici regăsiţi în ambalajele de plastic şi în mediu ar putea fi cauza reducerii fertilităţii masculine, spun cercetătorii care au...
Scumpia este o plantă din familia Anacardiaceae, care creşte în locuri calcaroase, cu vegetaţie uscată, arbuști și păduri de...
Oamenii de ştiinţă au descoperit de curând că un consum regulat de cereale, seminţe şi nuci reprezintă cheia pentru longevitate, deoarece...
Unul dintre cele mai recente studii ale oamenilor de ştiinţă din Australia şi Luxemburg prezintă rezultate interesante legate de consumul de...
Excesul de greutate grăbește îmbătrânirea cu zece ani a creierului, susțin cercetătorii britanici, după monitorizarea sistemului nervos la...
Păstrarea incorectă a produselor alimentare ne expune la grave intoxicații alimentare, mai ales în perioada verii. Curios este faptul că nu...
Piersicile au o îndelungată istorie de utilizare peste tot în lume. Piersicile sunt gustarea perfectă pentru a pierde în greutate. O...
Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important în corpul uman, pentru că de compoziţia sângelui depinde starea de sănătate,...
Dintre componentele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul și...
Pe lângă faptul că este gustos şi sănătos, porumbul fiert este un aliat în cura de slăbire. Porumbul fraged, servit ca garnitură, poate...
Controlarea celulelor nervoase din organismul uman ar putea trata numeroase boli, incluzând artrita, astmul şi diabetul, a anunţat compania...
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California au realizat o serie de cercetări, în cadrul cărora au constatat că rata de...
Alimentele amare pot fi considerate neplăcute la gust, însă ele impulsionează purificarea naturală a organismului și favorizează arderile...
Unele fructe și legume își pierd gustul delicios dacă sunt ținute în congelator, însă mazărea nu se numără nicidecum printre...
Cercetătorii germani care studiază infecţiile cu bacterii greu vindecabile au descoperit un nou antibiotic, care se află în cavitatea nazală a...
Persoanelor care adoră deserturile li se recomandă să facă sport. Organismul foloseşte cel mai eficient glucoza din sânge în timpul...
Unii adoră să bea dimineaţa cafea, alţii adoră aroma ei, dar puţini sunt cei care se gândesc să refolosească zațul. Acesta are o mulţime...
Greenpeace Germania a publicat miercuri, 27 iulie, o nouă versiune a catalogului intitulat “Lista neagră a pesticidelor în UE”. Acest...
O delicatesă unicat în lume se fabrică numai la Botoşani. Din laptele vacilor care pasc pe imaşurile bogate în flori şi plante medicinale...
Autorităţile statului Kerala din sud-vestul Indiei au anunțat că au introdus o taxă specială pe alimentele ce conțin cantități mari de...
Afinele conţin acid elagic şi inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase. Culorile atât de diverse ale fructelor sunt extrem de importante pentru...
Este greu să te răcoreşti în zilele toride acasă, în maşină sau la serviciu. Când dăm de aer condiţionat, tentaţia este să îl setăm la...
4 alimente pe care nu trebuie să le speli Igiena este foarte importantă atunci când ne apucăm de gătit sau de mâncat, însă există cel...
Scorţişoara măcinată este foarte des folosită în prepararea deserturilor de tot felul: prăjituri, dulciuri, torturi, iar utilizarea ceaiului...
Diabetul de tip 2 este o afecţiune caracterizată prin producerea insuficientă sau o utilizare inadecvată a insulinei - un hormon responsabil de...
Jumătate din produsele alimentare din SUA sunt aruncate la gunoi - studiu Americanii aruncă la gunoi aproape tot atâtea alimente cât consumă,...
În cazul unei toxiinfecţii alimentare, unii bolnavi nu ştiu cum să trateze corect afecţiunea. Deseori, după intoxicaţii, persoanele...
Apa consumată din sticle de plastic ţinute în soare este periculoasă, susţine cardiologul bulgar Sotir Marcev, directorul Clinicii de...
Rude cu lămâia şi portocala, fructele de lime sunt o combinaţie aromată a acestora. Prea puţin folosite, fructele de lime sunt foarte...
În zilele caniculare, multe persoane caută modalităţi de a-şi potoli setea şi recurg la sucuri proaspete, așa-numitele fresh-uri. Unii beau...