Cercetătorii elveţieni au descoperit că o substanţă din rodii protejează împotriva îmbătrânirii. Efectul miraculos se datorează...
Busuiocul întărește sistemul imunitar, reglează funcțiile glandelor endocrine și metabolismul celular, tonificând întregul...
Singurătatea poate provoca probleme psihice, indică rezultatele unui studiu desfăşurat în Australia. Sentimentul de singurătate poate determina...
Zilele toride pe care le-am aşteptat în timpul iernii, ne dau bătăi de cap în ceea ce priveşte alimentaţia. Ce este indicat să consumăm...
Zmeura este atât de benefică, încât datorită proprietăților sale, poate distruge celulele canceroase. Aceste fructe au proprietăţi...
S-au spus nenumărate poveşti despre pericolul la care ne supunem dacă înghiţim guma de mestecat - aceasta va rămâne în stomac toată viaţa...
O cantitate suficientă de lichide este necesară pentru funcţionarea inimii, rinichilor, creierului. Apa are, însă, un efect puternic şi asupra...
Poate părea puţin bizar, însă un banal cub de gheaţă ne ajută să avem o frumuseţe de cinci stele. Experţii sunt de părere că...
Afinele previn apariţia cancerului şi diabetului, indică rezultatele unui studiu recent. Afinele previn depunerea de grăsime la nivelul...
Iarba grasă sau grăşiţa este o plantă bogată în nutrienți - conține mai mulți acizi grași omega-3 decât unele uleiuri de pește....
Sucurile dulci, colorate şi gustoase sunt preferatele copiilor şi, bineînţeles, au prioritate atunci când sunt puşi să aleagă între aceste...
De obicei consumăm diferite tipuri de cepe, însă mai puţin ştiu că din toată familia acestor plante legumicole, cea mai bogată în minerale...
Femeile din zilele noastre trebuie să facă faţă unor provocări zilnice: probleme de serviciu, program încărcat, treburi în gospodărie,...
Simfonia 40 a lui Mozart în sol minor scade tensiunea arterială și are mai multe efecte benefice asupra inimii, decât hiturile formaţiei ABBA,...
Optimismul apare datorită alimentaţiei corecte şi unui mod de viaţă activ şi sănătos, iar persoanele optimiste suferă mai puţin din cauza...
Consumarea multor alimente bogate în cereale complete ar permite reducerea netă a mortalităţii legată de bolile cardiovasculare şi cancer,...
Odată cu venirea verii, medicii avertizează în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă modul de ambalare şi de comercializare a anumitor...
Oamenii de stiință știu de ani de zile că nivelurile ridicate de cortizol interferează cu învățarea și memoria, scad funcțiile imune și...
Păpădia este o plantă foarte bine cunoscută în medicina populară, cu proprietăţi benefice, ajutând la îmbunătăţirea mai multor procese...
Un bucătar pensionar care a gătit pentru preşedinţii Franţei pentru aproape 40 de ani, Bernard Vaussion, a dezvăluit obiceiurile alimentare ale...
Deshidratarea ca urmare a condițiilor meteorologice din zilele caniculare creează un risc mai mare de accident vascular cerebral şi atac de cord,...
În cazul în care simţim amărăciunea berii, probabil că ascultăm o muzică nepotrivită, susţin oamenii de ştiinţă belgieni. Ei au...
Antibioticele moderne au distrus imunitatea naturală, iar utilizarea lor excesivă a devenit recent o epidemie. Antibioticele din farmacie...
Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a anunțat, miercuri, că nu există dovezi puternice care să arate că una din...
Cacao este cel mai bogat aliment în antioxidanţi de pe planetă. Boabele de cacao conţin o importantă cantitate de antioxidanţi, dintre care...
Zmeura distruge celulele canceroase, au stabilit specialiştii americani după cercetări efectuate asupra animalelor. Oamenii de ştiinţă au...
Roşiile şi pepenii verzi pot ajuta persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Potrivit cercetărilor americani, roşia şi pepenele verde...
Cercetătorii americani au efectuat un experiment pentru a afla care sunt cele mai frecvente cauze ale apariţiei durerii de cap în timpul...
Cel mai mare studiu realizat în Spania cu privire la publicitatea difuzată la televizor, prin intermediul căreia sunt promovate produsele adresate...
Majoritatea condimentelor de pe piață au în compoziție: sare (50-60%), zahăr, legume deshidratate (cel mult10-%), ulei vegetal, maltrodextină...
Mulţi oameni îşi petrec dimineţile încordaţi, în goană, grăbindu-se să nu întârzie la serviciu. Deşi pare ciudat, există şi...
Maşinile şi centralele electrice poluează aerul cu gaze de eşapament. Poluarea poate declanşa anumite boli, cum ar fi hipertensiunea...
Beneficiile practicilor de yoga sunt multiple. O descoperire recentă făcută de cercetătorii din Statele Unite demonstrează faptul că yoga vă...
Pentru a activa procesul de ardere a grăsimilor şi a da jos kilogramele în plus, deci pentru a slăbi, cel mai indicat este ca exerciţiile fizice...
Ciocolata, roșiile și semințele de dovleac se numără printre cele 10 alimente care protejează împotriva cancerului, indică rezultatele unui...
Ciorba de burtă şi varza murată sunt benefice în combaterea multor boli. Ciorba de burtă este una dintre cele mai eficiente metode de a...
Aportul mare de sare poate creşte tensiunea şi produce probleme cardiace. O nouă cercetare însă susţine că, consumul redus de sare poate avea...
Ceapa roşie este un adevărat elixir al vieţii. Ea scade riscul bolilor coronariene şi ajută la problemele tiroidiene. Cercetătorii au...
Cireşele, mici gustări recomandate pentru a lupta împotriva stresului şi a îmbătrânirii Mici, roşii şi gustoase, cireşele depozitează...
Sucul de pepene verde poate reduce durerile musculare, după un antrenament intens, graţie aminoacidului L-citrulina, susțin cercetătorii spanioli...
Opiniile şi preferinţele mamei în privinţa alimentelor influenţează modul în care copilul ia contact cu alimentele Dacă îi dai unui copil...
După o petrecere, fiecare are propria reţetă împotriva mahmurelii: fie un duş rece, fie mai multe pahare cu apă rece băute, fie consumul de...
Dietele sărace în grăsimi pot avea efecte nocive asupra sănătății O dietă săracă în grăsimi şi colesterol poate avea consecinţe...
Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi...
Cantitatea de apă băută în sezonul cald trebuie dublată. Dacă nu ne hidratăm corespunzător, vom întâmpina mai multe probleme de sănătate....
Cercetătorii de la Academia Americană de Neurologie au identificat, recent, câteva alimente care ajută la prevenirea unor boli, printre care şi...
Munca în schimburi nu numai că perturbă somnul şi regimul alimentar, însă afectează şi funcţiile cognitive. Oamenii de ştiinţă suedezi...
Riscul de deces pentru bătrâni poate crește ca urmare a singurătăţii și mobilităţii reduse, în timp ce vârsta și excesul de greutate nu...
Nutriţioniştii recomandă consumul de gustări care conțin unt de arahide sau arahide, până la patru ori pe săptămână. Cercetătorii...
Există numeroase metode tradiționale și netradiționale pentru a determina starea de sănătate, printre care şi o metodă de examinare a...