Ascultă Radio România Cluj Live

Nutriţie

Limonada, eficientă în dietele de slăbit
Nutriţie 25 aprilie 2015

Limonada, eficientă în dietele de slăbit

Lămâia este foarte benefică pentru organism, având în vedere că are proprietăți antioxidante incredibile. Toate studiile realizate de...

Limonada, eficientă în dietele de slăbit
Mitul micului dejun este combătut
Nutriţie 24 aprilie 2015

Mitul micului dejun este combătut

Consumarea zilnică a micului dejun, cum este numită convenţional o masă luată înainte de ora 11:00 dimineaţa, este asociată cu o glicemie mai...

Mitul micului dejun este combătut
Secretul longevității se află în Japonia
Nutriţie 23 aprilie 2015

Secretul longevității se află în Japonia

Un nou studiu, prezentat de Daily Mail, arată că o dietă bogată în pește crud și ceai verde face ca viața femeilor din Japonia să fie mai...

Secretul longevității se află în Japonia
Cinci alimente în loc de medicamente?
Nutriţie 22 aprilie 2015

Cinci alimente în loc de medicamente?

În loc de calciu, se recomandă fulgii de ovăz. Chiar dacă suplimentul de la farmacie conţine toate mineralele de care oasele au nevoie în...

Cinci alimente în loc de medicamente?
Supraponderabilitatea reduce riscul apariției demenței
Nutriţie 21 aprilie 2015

Supraponderabilitatea reduce riscul apariției demenței

Persoanele care sunt supraponderale au un risc scăzut de a se îmbolnăvi de demenţă, potrivit celui mai amplu şi precis studiu în acest sens...

Supraponderabilitatea reduce riscul apariției demenței
Toporaşii, florile primăverii
Nutriţie 20 aprilie 2015

Toporaşii, florile primăverii

Toporaşii erau plante extrem de apreciate în Evul Mediu. Mireasma şi culoarea lor delicate, calitatea lor de vestitori ai primăverii, precum şi...

Toporaşii, florile primăverii
Urzica are multe proprietăți terapeutice
Nutriţie 19 aprilie 2015

Urzica are multe proprietăți terapeutice

Urzica este o plantă răspândită aproape pe întreg globul. În scopuri alimentare, se recoltează partea aeriană a plantulelor tinere,...

Urzica are multe proprietăți terapeutice
Ceapa verde are efecte nebănuite
Nutriţie 18 aprilie 2015

Ceapa verde are efecte nebănuite

Ceapa verde este unul dintre cele mai bune alimente pentru organism. Conţine o serie de vitamine şi minerale care au efecte nebănuite asupra...

Ceapa verde are efecte nebănuite
Verdețurile și proprietățile lor
Nutriţie 17 aprilie 2015

Verdețurile și proprietățile lor

Pentru detoxifierea organismului după iarnă, după sărbătorile pascale, specialiștii vin cu sfaturi și ne recomandă în principal,...

Verdețurile și proprietățile lor
Cafeaua, inofensivă pentru sănătate
Nutriţie 16 aprilie 2015

Cafeaua, inofensivă pentru sănătate

Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate și poate chiar proteja...

Cafeaua, inofensivă pentru sănătate
Bananele, orezul și…recomandate în cazul exceselor alimentare
Nutriţie 15 aprilie 2015

Bananele, orezul și…recomandate în cazul exceselor alimentare

Indigestiile și durerile de stomac sunt la fel de rele ca mahmureala, dar le poți trata fără pastile, ci doar cu ingrediente pe care le ai prin...

Bananele, orezul și…recomandate în cazul exceselor alimentare
Risc scăzut de cancer la bărbații atletici
Nutriţie 14 aprilie 2015

Risc scăzut de cancer la bărbații atletici

Bărbaţii de circa 40 de ani cu o condiţie fizică foarte bună au un risc diminuat de a se îmbolnăvi de cancer la plămani sau cancer la colon,...

Risc scăzut de cancer la bărbații atletici
Alcoolul în adolescență deteriorează creierul
Nutriţie 12 aprilie 2015

Alcoolul în adolescență deteriorează creierul

Consumul exagerat de alcool în adolescenţă poate provoca deteriorări pe termen lung ale creierului Consumul în exces de alcool în perioada...

Alcoolul în adolescență deteriorează creierul
Trei reguli de bază într-un restaurant
Nutriţie 11 aprilie 2015

Trei reguli de bază într-un restaurant

Într-un interviu acordat publicaţiei americane "Mother Jones" profesorul Brian Wansink de la Universitatea Cornell din New York a prezentat trei...

Trei reguli de bază într-un restaurant
Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer
Nutriţie 10 aprilie 2015

Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer

Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a...

Alimente care reduc riscul de instalare a maladiei Alzheimer
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic
Nutriţie 9 aprilie 2015

Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Cercetătorii au realizat un "firewall genetic" pentru noi forme de viaţă, creând o bacterie care poate supravieţui doar în prezenţa unei...

Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic
Ouăle și calitățile lor
Nutriţie 8 aprilie 2015

Ouăle și calitățile lor

Dacă tot suntem în perioada în care vopsim ouă și consumăm mai multe decât de obicei, trebuie să știm cum să le alegem să fie proaspete...

Ouăle și calitățile lor
Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței
Nutriţie 7 aprilie 2015

Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței

Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, având un conținut de nutrienți extrem de...

Legumele cu frunze verzi ajută la prevenirea demenței
Sucul de sparanghel, indicat pentru inimă
Nutriţie 6 aprilie 2015

Sucul de sparanghel, indicat pentru inimă

Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust fantastic şi efecte...

Sucul de sparanghel, indicat pentru inimă
Alimentaţie sănătoasă, păr sănătos
Nutriţie 4 aprilie 2015

Alimentaţie sănătoasă, păr sănătos

Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume. Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la...

Alimentaţie sănătoasă, păr sănătos
Putem prepara orez cu puţine calorii
Nutriţie 3 aprilie 2015

Putem prepara orez cu puţine calorii

Oameni de ştiinţă afirmă că au descoperit o metodă de a face orezul mai puţin bogat în calorii - prepararea sa cu ulei de nucă de cocos, cu...

Putem prepara orez cu puţine calorii
Dacă nu faci sport…
Nutriţie 2 aprilie 2015

Dacă nu faci sport…

În acelaşi mod în care un antrenament bine structurat ne formează fizicul, renunţarea la această rutină are efectele opuse aproape...

Dacă nu faci sport…
Ouăle înlocuite de alte alimente
Nutriţie 1 aprilie 2015

Ouăle înlocuite de alte alimente

Oul este un aliment destul de des întâlnit în meniurile noastre. Există persoane care au reacții neplăcute dacă mănâncă ouă. Alergia la...

Ouăle înlocuite de alte alimente
Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral
Nutriţie 31 martie 2015

Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral

Curmalele întăresc imunitatea şi ajută la reducerea colesterolului rău. Fluorul pe care îl conţin protejează dinții de carii, iar seleniul...

Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral
Kefirul din lapte de cocos
Nutriţie 29 martie 2015

Kefirul din lapte de cocos

Din nucile de cocos se pot obține preparate naturale delicioase, printre care se numără și kefirul, acesta are proprietăți vindecătoare și...

Kefirul din lapte de cocos
Consumul de lapte și demența
Nutriţie 28 martie 2015

Consumul de lapte și demența

Trei pahare de lapte pe zi ar putea preveni apariţia unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, afirmă cercetătorii americani. Un nou studiu...

Consumul de lapte și demența
Leurda, vedeta primăverii
Nutriţie 26 martie 2015

Leurda, vedeta primăverii

Leurda sau usturoiul ursului este o plantă care în această perioadă e la mare căutare. O putem găsi prin păduri sau pieţe. De la miros,...

Leurda, vedeta primăverii
Ridichile roșii
Nutriţie 25 martie 2015

Ridichile roșii

Ridichile sunt plante leguminoase care se cultivă din cele mai vechi timpuri și folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme...

Ridichile roșii
Sănătatea plămânilor
Nutriţie 24 martie 2015

Sănătatea plămânilor

În general, viaţa este posibilă doar în prezenţa oxigenului sub o formă care poate fi uşor absorbită de corp. În cazul oamenilor, plămânii...

Sănătatea plămânilor
Macrișul și proprietățile lui
Nutriţie 23 martie 2015

Macrișul și proprietățile lui

Macrișul are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății noastre, fiind una dintre cele mai vechi legume, folosite și de faraonii...

Macrișul și proprietățile lui
Consumaţi lapte de migdale
Nutriţie 22 martie 2015

Consumaţi lapte de migdale

Laptele de migdale  este un produs gustos şi bogat în substanţe nutritive, recomandat atât copiilor cât şi  adulţilor.  Acest tip de lapte...

Consumaţi lapte de migdale
Alimente care ne ajută să slăbim
Nutriţie 21 martie 2015

Alimente care ne ajută să slăbim

Alimentele bogate în calciu ajută la eliminarea excesului de greutate. Laptele şi produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu, extrem...

Alimente care ne ajută să slăbim
Mămăliga ca leac
Nutriţie 20 martie 2015

Mămăliga ca leac

Banala mămăliguţă poate deveni un medicament bun în tratarea răcelilor şi a pietrelor la fiere. Mălaiul este un înlocuitor sigur al...

Mămăliga ca leac
Merele sunt fructele cu cele mai multe pesticide
Nutriţie 18 martie 2015

Merele sunt fructele cu cele mai multe pesticide

Unul dintre motivele principale pentru care mâncăm produse organice este acela de a evita substanţele chimice utilizate pentru producerea...

Merele sunt fructele cu cele mai multe pesticide
Pâinea neagră o alegere sănătoasă
Nutriţie 17 martie 2015

Pâinea neagră o alegere sănătoasă

În trecut, oamenii săraci erau cei care mâncau pâine neagră, în timp ce pâinea albă era preferată de aristocraţi. Acest lucru s-a schimbat,...

Pâinea neagră o alegere sănătoasă
Pasta din seminţe de susan Tahini
Nutriţie 16 martie 2015

Pasta din seminţe de susan Tahini

Pasta din seminţe de susan Tahini este obţinută din boabe de susan crude şi are o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate. Tahini,...

Pasta din seminţe de susan Tahini
Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare
Nutriţie 15 martie 2015

Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare

Scăderea consumului de carne reduce riscul bolilor cardiovasculare. Consumul unei cantităţi mari de fructe şi legume şi reducerea cantităţii...

Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare
Cafeaua este bună pentru inimă
Nutriţie 14 martie 2015

Cafeaua este bună pentru inimă

Persoanele care beau mai multe ceşti de cafea în fiecare zi au artere mai "curate" şi evită astfel dezvoltarea bolilor cardiovasculare, arată un...

Cafeaua este bună pentru inimă
Dieta de 500 de calorii
Nutriţie 13 martie 2015

Dieta de 500 de calorii

Cantitatea de calorii de care o persoană are nevoie zilnic variază de la caz la caz. Numărul de calorii pentru un adult sănătos este între 2000...

Dieta de 500 de calorii
Borşul de putină, remediu pentru mai multe afecţiuni
Nutriţie 11 martie 2015

Borşul de putină, remediu pentru mai multe afecţiuni

Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care...

Borşul de putină, remediu pentru mai multe afecţiuni
Soia- carnea vegetală
Nutriţie 9 martie 2015

Soia- carnea vegetală

Cunoscute încă din antichitate pentru efectul lor anticancerigen, energizant şi leac pentru boli de inimă şi oase, boabele de soia au început...

Soia- carnea vegetală
Efectele benefice ale rădăcinii de ferigă
Nutriţie 8 martie 2015

Efectele benefice ale rădăcinii de ferigă

Feriga (Dryopteris filix) este o plantă ierboasă uşor de recunoscut, ce creşte frecvent în zona de munte şi poate ajunge până la un metru...

Efectele benefice ale rădăcinii de ferigă
Mese fără pui trataţi cu antibiotice
Nutriţie 7 martie 2015

Mese fără pui trataţi cu antibiotice

Firma McDonald's a anunţat miercuri, că cele 14.000 de restaurante ale sale din Statele Unite nu vor mai servi carne de pui trataţi cu antibiotice...

Mese fără pui trataţi cu antibiotice
Dieta de slăbire 5:2
Nutriţie 6 martie 2015

Dieta de slăbire 5:2

Dietele sunt multe şi variate, însă nu toate sunt recomandate de medicii nutriţionişti. Cea mai nouă cură de slăbire este 5:2,...

Dieta de slăbire 5:2
Astenia de primăvară
Nutriţie 5 martie 2015

Astenia de primăvară

Suntem în luna lui mărţişor, aşteptăm cu nerăbdare venirea primăverii, unii dintre noi ne simțim obosiți, fără chef de viață și mai...

Astenia de primăvară
Ceaiul negru întăreşte oasele
Nutriţie 4 martie 2015

Ceaiul negru întăreşte oasele

Ceaiul negru întăreşte oasele, susţin cercetătorii niponi. Aproximativ 10 milioane de locuitori ai Planetei suferă de afecţiuni ale sistemului...

Ceaiul negru întăreşte oasele
Seminţele de chia şi sănătatea
Nutriţie 3 martie 2015

Seminţele de chia şi sănătatea

Seminţele de chia au un conţinut nutriţional ridicat şi o concentraţie mare de acizi graşi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu,...

Seminţele de chia şi sănătatea
Ghioceii pot fi toxici
Nutriţie 1 martie 2015

Ghioceii pot fi toxici

Firavi şi delicaţi, cu flori albe, ghioceii sunt primele flori care apar, fiind vestitorii primăverii. Tijele lor de un verde crud, subţiri şi...

Ghioceii pot fi toxici
Cine mănâncă mai rapid: bărbați sau femeile?
Nutriţie 28 februarie 2015

Cine mănâncă mai rapid: bărbați sau femeile?

Cercetătorii au explicat de ce bărbaţii mănâncă mult mai rapid, comparativ cu femeile. Un studiu recet realizat la Universitatea Dongguk din...

Cine mănâncă mai rapid: bărbați sau femeile?
Lămâia verde sau lime
Nutriţie 27 februarie 2015

Lămâia verde sau lime

Lime sau lămâia verde este un fruct ce conţine o mare sursă de fitonutrienţi şi flavonoizi cu proprietăţi antioxidante. Lime este consumat...

Lămâia verde sau lime