Lămâia este foarte benefică pentru organism, având în vedere că are proprietăți antioxidante incredibile. Toate studiile realizate de...
Consumarea zilnică a micului dejun, cum este numită convenţional o masă luată înainte de ora 11:00 dimineaţa, este asociată cu o glicemie mai...
Un nou studiu, prezentat de Daily Mail, arată că o dietă bogată în pește crud și ceai verde face ca viața femeilor din Japonia să fie mai...
În loc de calciu, se recomandă fulgii de ovăz. Chiar dacă suplimentul de la farmacie conţine toate mineralele de care oasele au nevoie în...
Persoanele care sunt supraponderale au un risc scăzut de a se îmbolnăvi de demenţă, potrivit celui mai amplu şi precis studiu în acest sens...
Toporaşii erau plante extrem de apreciate în Evul Mediu. Mireasma şi culoarea lor delicate, calitatea lor de vestitori ai primăverii, precum şi...
Urzica este o plantă răspândită aproape pe întreg globul. În scopuri alimentare, se recoltează partea aeriană a plantulelor tinere,...
Ceapa verde este unul dintre cele mai bune alimente pentru organism. Conţine o serie de vitamine şi minerale care au efecte nebănuite asupra...
Pentru detoxifierea organismului după iarnă, după sărbătorile pascale, specialiștii vin cu sfaturi și ne recomandă în principal,...
Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate și poate chiar proteja...
Indigestiile și durerile de stomac sunt la fel de rele ca mahmureala, dar le poți trata fără pastile, ci doar cu ingrediente pe care le ai prin...
Bărbaţii de circa 40 de ani cu o condiţie fizică foarte bună au un risc diminuat de a se îmbolnăvi de cancer la plămani sau cancer la colon,...
Consumul exagerat de alcool în adolescenţă poate provoca deteriorări pe termen lung ale creierului Consumul în exces de alcool în perioada...
Într-un interviu acordat publicaţiei americane "Mother Jones" profesorul Brian Wansink de la Universitatea Cornell din New York a prezentat trei...
Legumele cu frunze verzi, vinul, nucile, peştele şi uleiul de măsline se numără printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a...
Cercetătorii au realizat un "firewall genetic" pentru noi forme de viaţă, creând o bacterie care poate supravieţui doar în prezenţa unei...
Dacă tot suntem în perioada în care vopsim ouă și consumăm mai multe decât de obicei, trebuie să știm cum să le alegem să fie proaspete...
Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, având un conținut de nutrienți extrem de...
Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust fantastic şi efecte...
Părul cărunt a devenit o mare problemă pentru milioanele de femei din întreaga lume. Medicul dermatolog și profesor Sara Ellison de la...
Oameni de ştiinţă afirmă că au descoperit o metodă de a face orezul mai puţin bogat în calorii - prepararea sa cu ulei de nucă de cocos, cu...
În acelaşi mod în care un antrenament bine structurat ne formează fizicul, renunţarea la această rutină are efectele opuse aproape...
Oul este un aliment destul de des întâlnit în meniurile noastre. Există persoane care au reacții neplăcute dacă mănâncă ouă. Alergia la...
Curmalele întăresc imunitatea şi ajută la reducerea colesterolului rău. Fluorul pe care îl conţin protejează dinții de carii, iar seleniul...
Din nucile de cocos se pot obține preparate naturale delicioase, printre care se numără și kefirul, acesta are proprietăți vindecătoare și...
Trei pahare de lapte pe zi ar putea preveni apariţia unor boli precum Alzheimer şi Parkinson, afirmă cercetătorii americani. Un nou studiu...
Leurda sau usturoiul ursului este o plantă care în această perioadă e la mare căutare. O putem găsi prin păduri sau pieţe. De la miros,...
Ridichile sunt plante leguminoase care se cultivă din cele mai vechi timpuri și folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme...
În general, viaţa este posibilă doar în prezenţa oxigenului sub o formă care poate fi uşor absorbită de corp. În cazul oamenilor, plămânii...
Macrișul are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății noastre, fiind una dintre cele mai vechi legume, folosite și de faraonii...
Laptele de migdale este un produs gustos şi bogat în substanţe nutritive, recomandat atât copiilor cât şi adulţilor. Acest tip de lapte...
Alimentele bogate în calciu ajută la eliminarea excesului de greutate. Laptele şi produsele lactate sunt cele mai bune surse de calciu, extrem...
Banala mămăliguţă poate deveni un medicament bun în tratarea răcelilor şi a pietrelor la fiere. Mălaiul este un înlocuitor sigur al...
Unul dintre motivele principale pentru care mâncăm produse organice este acela de a evita substanţele chimice utilizate pentru producerea...
În trecut, oamenii săraci erau cei care mâncau pâine neagră, în timp ce pâinea albă era preferată de aristocraţi. Acest lucru s-a schimbat,...
Pasta din seminţe de susan Tahini este obţinută din boabe de susan crude şi are o serie de proprietăţi benefice pentru sănătate. Tahini,...
Scăderea consumului de carne reduce riscul bolilor cardiovasculare. Consumul unei cantităţi mari de fructe şi legume şi reducerea cantităţii...
Persoanele care beau mai multe ceşti de cafea în fiecare zi au artere mai "curate" şi evită astfel dezvoltarea bolilor cardiovasculare, arată un...
Cantitatea de calorii de care o persoană are nevoie zilnic variază de la caz la caz. Numărul de calorii pentru un adult sănătos este între 2000...
Preparat specific bucătăriei româneşti, borşul de putină este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care...
Cunoscute încă din antichitate pentru efectul lor anticancerigen, energizant şi leac pentru boli de inimă şi oase, boabele de soia au început...
Feriga (Dryopteris filix) este o plantă ierboasă uşor de recunoscut, ce creşte frecvent în zona de munte şi poate ajunge până la un metru...
Firma McDonald's a anunţat miercuri, că cele 14.000 de restaurante ale sale din Statele Unite nu vor mai servi carne de pui trataţi cu antibiotice...
Dietele sunt multe şi variate, însă nu toate sunt recomandate de medicii nutriţionişti. Cea mai nouă cură de slăbire este 5:2,...
Suntem în luna lui mărţişor, aşteptăm cu nerăbdare venirea primăverii, unii dintre noi ne simțim obosiți, fără chef de viață și mai...
Ceaiul negru întăreşte oasele, susţin cercetătorii niponi. Aproximativ 10 milioane de locuitori ai Planetei suferă de afecţiuni ale sistemului...
Seminţele de chia au un conţinut nutriţional ridicat şi o concentraţie mare de acizi graşi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu,...
Firavi şi delicaţi, cu flori albe, ghioceii sunt primele flori care apar, fiind vestitorii primăverii. Tijele lor de un verde crud, subţiri şi...
Cercetătorii au explicat de ce bărbaţii mănâncă mult mai rapid, comparativ cu femeile. Un studiu recet realizat la Universitatea Dongguk din...
Lime sau lămâia verde este un fruct ce conţine o mare sursă de fitonutrienţi şi flavonoizi cu proprietăţi antioxidante. Lime este consumat...