Ascultă Radio România Cluj Live

Nutriţie

Cum ne afectează “fixiştii” viaţa?
Nutriţie 24 martie 2017

Cum ne afectează “fixiştii” viaţa?

Este cunoscut faptul că persoana cea mai flexibilă controlează întreg sistemul. În fapt, flexibilitatea este valoarea pe care omul a...

Cum ne afectează “fixiştii” viaţa?
Cele mai scumpe delicatese din lume
Nutriţie 23 martie 2017

Cele mai scumpe delicatese din lume

Mulți oameni din întreaga lume sunt dispuși să plătească sume uriaşe pentru a-şi satisface capriciile. Cu toate acestea, în cazul în care...

Cele mai scumpe delicatese din lume
Efectele pozitive ale consumului de conopidă
Nutriţie 22 martie 2017

Efectele pozitive ale consumului de conopidă

În Statele Unite ale Americii, conopida este în prezent menţionată pe aceeaşi poziţie cu sparanghelul, varza de Bruxelles şi...

Efectele pozitive ale consumului de conopidă
Problemele din dormitorul românilor
Nutriţie 21 martie 2017

Problemele din dormitorul românilor

Activitatea sexuală este un factor esenţial în relaţia de cuplu, iar în cadrul cuplurilor căsătorite, unde intervine adeseori monotonia, este...

Problemele din dormitorul românilor
Un nou studiu transformă radical ideea despre sare
Nutriţie 20 martie 2017

Un nou studiu transformă radical ideea despre sare

Potrivit prof. dr. Salim Yusuf, fostul preşedinte al Federaţiei Mondiale a Inimii, cantitatea zilnică recomandată de sare este foarte scăzută...

Un nou studiu transformă radical ideea despre sare
Ce alimente preferă reprezentantele sexului frumos?
Nutriţie 19 martie 2017

Ce alimente preferă reprezentantele sexului frumos?

Nu este niciun secret faptul că reprezentantele sexului frumos au o slăbiciune pentru ciocolată și dulciuri. Există, însă, multe alte...

Ce alimente preferă reprezentantele sexului frumos?
Sute de mii de decese anual, din cauza pesticidelor
Nutriţie 18 martie 2017

Sute de mii de decese anual, din cauza pesticidelor

Statele lumii trebuie să intensifice controlul asupra utilizării pesticidelor, care otrăvesc populaţia şi provoacă anual 200.000 de decese, au...

Sute de mii de decese anual, din cauza pesticidelor
Şapte motive pentru a bea apă caldă în fiecare dimineață
Nutriţie 17 martie 2017

Şapte motive pentru a bea apă caldă în fiecare dimineață

Obiceiurile alimentare, dar şi cantitatea și calitatea apei pe care o consumăm sunt cei mai importanți factori care ne influențează...

Şapte motive pentru a bea apă caldă în fiecare dimineață
Proprietățile divine ale salviei
Nutriţie 16 martie 2017

Proprietățile divine ale salviei

Planta medicinală salvia (Salvia officinalis) este un mic arbust veşnic verde. Ea este cultivată ca plantă medicinală şi condiment. Salvia se...

Proprietățile divine ale salviei
3 motive pentru care rămânem în “captivitate”
Nutriţie 15 martie 2017

3 motive pentru care rămânem în “captivitate”

Atunci când ne naștem suntem liberi: liberi să trăim, liberi să iubim, liberi să facem alegeri, liberi să ne bucurăm de viață. Creștem și...

3 motive pentru care rămânem în “captivitate”
Cercetătorii susțin că au descoperit tratamentul împotriva cancerului
Nutriţie 14 martie 2017

Cercetătorii susțin că au descoperit tratamentul împotriva cancerului

Medicamentul împotriva tuturor tipurilor de cancer ar putea apărea în trei sau patru ani. Oamenii de ştiinţă ruşi au finalizat studiile...

Cercetătorii susțin că au descoperit tratamentul împotriva cancerului
Iaurtul tratează depresia
Nutriţie 13 martie 2017

Iaurtul tratează depresia

Cercetătorii de la Universitatea din Virginia susţin că iaurtul, care conține bacterii Lactobacillus, are efecte benefice asupra organismului,...

Iaurtul tratează depresia
Proprietățile miraculoase ale ceaiului de mentă
Nutriţie 12 martie 2017

Proprietățile miraculoase ale ceaiului de mentă

Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele...

Proprietățile miraculoase ale ceaiului de mentă
Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei
Nutriţie 12 martie 2017

Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei

Oamenii de ştiinţă recomandă adăugarea de cacao în cafea. Potrivit afirmaţiilor lor, astfel cafeaua devine mult mai benefică organismului:...

Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei
Practicarea saunei ne protejează împotriva demenței
Nutriţie 11 martie 2017

Practicarea saunei ne protejează împotriva demenței

Frecventarea asiduă a saunei ar exercita un efect protector împotriva riscului de demenţă, susţine un studiu realizat de cercetători finlandezi...

Practicarea saunei ne protejează împotriva demenței
Cum reacționează organismul la poluarea excesivă din marile orașe
Nutriţie 10 martie 2017

Cum reacționează organismul la poluarea excesivă din marile orașe

Un studiu efectuat recent de oamenii de știință americani a demonstrat că poluarea aerului (cauzată în cea mai mare parte de mașini) va...

Cum reacționează organismul la poluarea excesivă din marile orașe
Parodontoza ar putea fi semnul precoce al unui diabet nedetectat
Nutriţie 9 martie 2017

Parodontoza ar putea fi semnul precoce al unui diabet nedetectat

În ultimii ani, au fost dezvoltate numeroase studii în care s-a constatat relaţia existentă între diabetul de tip 2 şi parodontoză, cunoscută...

Parodontoza ar putea fi semnul precoce al unui diabet nedetectat
Fructe și legume care îngrașă
Nutriţie 8 martie 2017

Fructe și legume care îngrașă

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit care sunt fructele şi legumele care favorizează acumularea kilogramelor în plus. Acestea au fost...

Fructe și legume care îngrașă
De ce e bine să ”facem foamea” o zi în fiecare lună
Nutriţie 7 martie 2017

De ce e bine să ”facem foamea” o zi în fiecare lună

De ani de zile se desfăşoară cercetări în domeniul dietetic la nivel mondial. Oamenii de ştiinţă înfometează şoarecii de laborator și...

De ce e bine să ”facem foamea” o zi în fiecare lună
Recomandări de la nutriționiști în perioada postului
Nutriţie 6 martie 2017

Recomandări de la nutriționiști în perioada postului

Postul nu înseamnă doar cartofi, orez şi pâine Postul universal nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Trebuie să ținem seama de...

Recomandări de la nutriționiști în perioada postului
Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase
Nutriţie 5 martie 2017

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase

Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea...

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase
Golful, excelent pentru deconectare şi sănătate
Nutriţie 4 martie 2017

Golful, excelent pentru deconectare şi sănătate

Tot mai mulţi medici le recomandă pacienţilor lor practicarea golfului. În funcţie de patologii, pot fi găsite diferite beneficii pentru...

Golful, excelent pentru deconectare şi sănătate
Studiu: Mierea şi sucul de fructe pot fi nocive pentru sănătate
Nutriţie 3 martie 2017

Studiu: Mierea şi sucul de fructe pot fi nocive pentru sănătate

Mierea, sucul de fructe şi siropul de porumb pot fi nocive pentru sănătate, în cazul în care exagerăm şi consumăm în exces aceste...

Studiu: Mierea şi sucul de fructe pot fi nocive pentru sănătate
S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene
Nutriţie 2 martie 2017

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece...

S-a descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene
S-a descoperit prima genă care controlează obezitatea
Nutriţie 1 martie 2017

S-a descoperit prima genă care controlează obezitatea

Cercetători australieni şi danezi au descoperit la un vierme o genă responsabilă de senzaţia de saţietate, care ar putea ajuta la lupta...

S-a descoperit prima genă care controlează obezitatea
Cinci boli grave combătute cu ajutorul cafelei
Nutriţie 28 februarie 2017

Cinci boli grave combătute cu ajutorul cafelei

Cafeaua poate proteja organismul de cinci boli, susţin cercetătorii de la Universitatea Harvard, după ce au studiat datele a 130.000 de...

Cinci boli grave combătute cu ajutorul cafelei
Mai mult soare, mai mulți oameni fericiți
Nutriţie 27 februarie 2017

Mai mult soare, mai mulți oameni fericiți

Soarele este unul dintre factorii direct legaţi de fericire. Cu cât este mai mult soare, cu atât oamenii sunt mai fericiți într-o țară,...

Mai mult soare, mai mulți oameni fericiți
Legătura dintre artă și calitatea somnului
Nutriţie 26 februarie 2017

Legătura dintre artă și calitatea somnului

Calitatea somnului la persoanele care manifestă o predispoziție aparte pentru creativitate este mult mai redusă, dar există şi excepţii, unele...

Legătura dintre artă și calitatea somnului
Ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră?
Nutriţie 25 februarie 2017

Ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră?

Capul este partea corpului care ne diferenţiază cel mai mult de restul oamenilor şi are legătură cu ceea ce “ştiu că sunt”, “vreau să...

Ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră?
Vinul roşu poate înlocui cu succes vizita la stomatolog
Nutriţie 24 februarie 2017

Vinul roşu poate înlocui cu succes vizita la stomatolog

Medicii italieni sunt convinși că vinul roșu este un substitut perfect al vizitelor la stomatolog. Studiile au arătat că această băutură...

Vinul roşu poate înlocui cu succes vizita la stomatolog
Cum ne protejăm de infecții cu ajutorul vitaminei D
Nutriţie 23 februarie 2017

Cum ne protejăm de infecții cu ajutorul vitaminei D

Cercetătorii britanici au descoperit că vitamina D poate reduce riscul îmbolnăvirii de gripă, guturai şi alte infecţii respiratorii. În...

Cum ne protejăm de infecții cu ajutorul vitaminei D
Substanțe posibil cancerigene detectate în biscuiții pentru sugari
Nutriţie 22 februarie 2017

Substanțe posibil cancerigene detectate în biscuiții pentru sugari

Acrilamida, o substanţă cancerigenă a fost descoperită la un nivel superior recomandărilor europene în biscuţii penru bebeluşi ai firmei...

Substanțe posibil cancerigene detectate în biscuiții pentru sugari
Câte ore este bine să lucrăm pe săptămână?
Nutriţie 21 februarie 2017

Câte ore este bine să lucrăm pe săptămână?

Pentru a-şi proteja viaţa şi sănătatea, oamenii nu ar trebui să muncească mai mult de 39 de ore pe săptămână, anunţă cercetătorii...

Câte ore este bine să lucrăm pe săptămână?
Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism
Nutriţie 20 februarie 2017

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism

Cerealele integrale ajută la reducerea numărului de calorii absorbite şi la accelerarea metabolismului, susţine autorul unui studiu în acest...

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism
Lista semințelor benefice pentru sănătate
Nutriţie 19 februarie 2017

Lista semințelor benefice pentru sănătate

Experții în nutriție au întocmit o listă cu semințe de fructe benefice pentru sănătate, printre acestea numărându-se seminţele de pepene,...

Lista semințelor benefice pentru sănătate
Greutatea în exces influențează apariția tumorilor canceroase
Nutriţie 18 februarie 2017

Greutatea în exces influențează apariția tumorilor canceroase

Cercetătorii belgieni susțin că greutatea în exces stă la baza apariției tumorilor canceroase. Un rol primordial în apariția tumorilor...

Greutatea în exces influențează apariția tumorilor canceroase
Superalimente pentru energie în sezonul rece
Nutriţie 17 februarie 2017

Superalimente pentru energie în sezonul rece

Iarna oferă o varietate de alimente care nu sunt doar sănătoase, ci oferă mulţi nutrienți şi energie în zilele reci şi lipsite de căldura...

Superalimente pentru energie în sezonul rece
Sunt suplimentele cu soia recomandate în alimentație?
Nutriţie 16 februarie 2017

Sunt suplimentele cu soia recomandate în alimentație?

Soia conţine izoflavone, substanţe comparabile cu nişte hormoni care pot afecta funcţionarea normală a sistemului hormonal. Ele se mai numesc...

Sunt suplimentele cu soia recomandate în alimentație?
Ținuta corectă a corpului, ameliorează buna dispoziție
Nutriţie 15 februarie 2017

Ținuta corectă a corpului, ameliorează buna dispoziție

Poziţia corectă a corpului, respectiv ţinuta corectă a spatelui, ameliorează buna dispoziţie şi starea de sănătate, susţin cercetătorii...

Ținuta corectă a corpului, ameliorează buna dispoziție
Ceaiul verde și visele frumoase
Nutriţie 14 februarie 2017

Ceaiul verde și visele frumoase

Iubitorii de ceai verde nu se tem de tulburările de somn şi nici de coșmaruri, susțin cercetătorii japonezi. Ceaiul este una dintre...

Ceaiul verde și visele frumoase
Persoanele impulsive, mai predispuse la obezitate
Nutriţie 13 februarie 2017

Persoanele impulsive, mai predispuse la obezitate

Persoanele impulsive sunt mult mai expuse la îngrășare, comparativ cu persoanele, care în momente dificile ale vieţii lor dau dovadă de calm,...

Persoanele impulsive, mai predispuse la obezitate
Alimente care provoacă aciditate gastrică
Nutriţie 13 februarie 2017

Alimente care provoacă aciditate gastrică

Gustul amărui sau acru în gură, eructațiile, senzațiile de arsură în gât sunt definite drept aciditate gastrică. Cel mai adesea, aceasta...

Alimente care provoacă aciditate gastrică
Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani
Nutriţie 12 februarie 2017

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani

Nutriționiștii americani ne recomandă o reducere a aportului zilnic de calorii, după ce atingem vârsta de 30 de ani. O alimentație în...

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani
Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate
Nutriţie 11 februarie 2017

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate

Consumul de mezeluri este strâns legat de majoritatea simptomelor de astm, riscul fiind crescut cu 76% pentru amatorii de astfel de...

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate
Jocurile, lucrul de mână și socializarea protejează creierul de îmbătrânire
Nutriţie 10 februarie 2017

Jocurile, lucrul de mână și socializarea protejează creierul de îmbătrânire

Activități simple, cum ar fi jocul de cărți, socializarea și navigatul pe internet pot amâna declinul capacității mentale după vârsta de 70...

Jocurile, lucrul de mână și socializarea protejează creierul de îmbătrânire
Amicul patruped – beneficii terapeutice
Nutriţie 9 februarie 2017

Amicul patruped – beneficii terapeutice

Un studiu publicat în revista "Circulation" demonstrează că persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi au un câine trăiesc mult mai...

Amicul patruped – beneficii terapeutice
Sărăcia la fel de periculoasă ca bolile cronice
Nutriţie 8 februarie 2017

Sărăcia la fel de periculoasă ca bolile cronice

Fumatul, consumul de alcool, un stil de viață sedentar, hipertensiunea arterială, obezitatea şi diabetul. Sunt șase dintre cei mai...

Sărăcia la fel de periculoasă ca bolile cronice
Efectul somnului asupra sănătății generale
Nutriţie 7 februarie 2017

Efectul somnului asupra sănătății generale

Cercetările științifice au demonstrat că sistemul imunitar este afectat de lipsa somnului. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Medical din...

Efectul somnului asupra sănătății generale
Sfaturi simple pentru o atitudine pozitivă la locul de muncă
Nutriţie 6 februarie 2017

Sfaturi simple pentru o atitudine pozitivă la locul de muncă

Pentru a ne comporta ca un adevărat profesionist și a ne face datoria cât mai bine, trebuie să învățăm cum să ne păstrăm starea de spirit...

Sfaturi simple pentru o atitudine pozitivă la locul de muncă
5 emoții care ne provoacă boli fizice
Nutriţie 5 februarie 2017

5 emoții care ne provoacă boli fizice

În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a...

5 emoții care ne provoacă boli fizice